Drentse Musea

Tiny Houses

Speelgoedmuseum Kinderwereld

Wanneer: 27 december 2022 11:00 - 27 december 2022 17:00

Waar: Brink 31 9301 JK Roden


Speelgoedmuseum Kinderwereld start op 11 juni 2022 met de nieuwe thematentoonstelling Tiny Houses, wonen en werken in het klein! Huizen groot, huizen klein, in Kinderwereld zal alles tiny zijn.

Je kijkt je ogen uit in een mega-opstelling van meer dan 85 poppenhuizen, interieurtjes, winkeltjes, kastelen, burchten en pakhuizen. Barbie, Playmobil en het wereldberoemde Muizenhuis van Karina Schaapman maakt de collectie compleet. Van krapte op de woningmarkt is in Kinderwereld echt geen sprake.


Chique ingerichte huizen en winkels geven jou een inkijkje in het dagelijks leven van meer dan 100 jaar geleden. Behalve wonen, wordt er ook hard gewerkt in het miniatuur dorp. Het winkelaanbod is zo groot in deze tiny wereld, dat je naast de broodnodige kruidenierswaren ook terecht kunt voor een lapje stof voor een nieuwe jurk met zelfs een bijpassende hoed. Als je klaar bent met winkelen ga je naar de antiekwinkel van de muizen voor een coffee to go. In de haven is het een en al bedrijvigheid waar de schepen worden geladen en gelost met graan uit de pakhuizen. Gottschalk, Okwa, Triang en Ertsgebergte zijn termen en namen waarvan het hart van de speelgoedkenner iets sneller gaat kloppen.

Tiny Houses is een tentoonstelling die iedereen tot de verbeelding spreekt. De oudere bezoeker vindt herkenning in het wonen en werken van toen. Kinderen kennen de wereld van Barbie, Playmobil en het Muizenhuis, maar hebben geen idee hoe de wereld er een eeuw geleden uitzag. Wil je weten wat het aanbod op de woningmarkt in Speelgoedmuseum Kinderwereld is, kom langs en bedenk hoe jij zou willen wonen!

Naast de tijdelijke expositie beschikt het museum over een grote collectie antiek speelgoed die in een vaste opstelling te bewonderen is. Behalve kijken naar al het speelgoed, kan er ook volop worden gespeeld. Zowel binnen als buiten is van alles te beleven en draait de antieke draaimolen op het grote speelplein elk uur een rondje voor de jongste bezoekers. Kortom, een uitstapje naar Speelgoedmuseum Kinderwereld is een belevenis voor het hele gezin!

Locatie