Drentse Musea

Speelgoedmuseum Kinderwereld

In speelgoedmuseum Kinderwereld is veel te zien voor kinderen en volwassenen. Van antiek speelgoed als poppen, treinen, auto’s, LEGO tot aan oude speelautomaten.

Naast het bekijken van speelgoed zijn er ook veel mogelijkheden om echt te spelen. Zo is er een antieke draaimolen in gebruik en kan iedereen zich uitleven in de buitenspeelplaats. Hier kun je fietsen op oude bijzondere fietsen, spelen met diabolo’s, tollen en nog meer. Ouders kunnen rustig koffie drinken en de kinderen in de gaten houden in het museumcafé. Ook is er een knutselzolder en treinpark om te spelen.

- kijken naar een unieke collectie ouderwets speelgoed in een vaste opstelling en naar jaarlijks wisselende tentoonstellingen.
- binnen spelen in de expositieruimte en in het ouderwetse kruidenierswinkeltje, met behendigheidsapparaten en o.a. op de speelzolder met DUPLO, houten blokken en treinen.
- buiten spelen op het grote ouderwetse speelplein met spelletjes van vroeger. Iedereen, jong en oud, kan naar hartenlust hoepelen, tollen, hinkelen, blikgooien, steltlopen, touwtjespringen of een ritje maken op de vliegende hollander en vélocipède (fiets met groot voorwiel en klein achterwiel) of een rondje draaien in de antieke molen uit de jaren dertig van de vorige eeuw.

Kortom, een bezoek aan Kinderwereld staat garant voor een dag met heel veel speelplezier voor het hele gezin!


Promotiefilm

MuseumTV heeft voor 49 Drentse musea een promotiefilm en mini-documentaire gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo krijgt u een mooi beeld van de prachtige musea in Drenthe!


Drentse museumpas

Vrijwilligers met de Drentse museumpas krijgen gratis entree bij dit museum.

Contact
Openingstijden
Elke maandag gesloten
Elke dinsdag van 11:00 tot 17:00
Elke woensdag van 11:00 tot 17:00
Elke donderdag van 11:00 tot 17:00
Elke vrijdag van 11:00 tot 17:00
Elke zaterdag van 11:00 tot 17:00
Elke zondag van 11:00 tot 17:00
Voorzieningen

Museumkaart Rolstoel toegankelijk toilet Bezoekersparkeerplaats Museumcafé Museumwinkel Activiteiten voor kinderen Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Parkeerplaats voor bussen Rondleidingen op aanvraag Drentse museumpas