Drentse Musea

Expositie: ‘Koeien geven geen koude melk. Landbouw en techniek in de tijd van Ot en Sien’

Scheepstra Kabinet

Wanneer: 29 november 2020 13:30 - 29 november 2020 16:30

Waar: Schoolstraat 1 9301 KB Roden


Dit jaar is op de basisscholen in Nederland extra aandacht voor Wetenschap & Techniek (Techniekpact, 2018). Dit is nodig omdat de samenleving een steeds grotere kennis van wetenschap en technologie vraagt. Kennis was vroeger ook al belangrijk in de 19de eeuw gold dat met name voor de natuurwetenschap.

Scheepstra en Ligthart hadden groot vertrouwen in de wetenschap. Dankzij kennis en de ontwikkelingen van diverse nieuwe technieken, moderniseerden landbouw en nijverheid. De heren vonden het wenselijk dat kinderen leerden dat natuur, techniek en cultuur met elkaar verbonden zijn. Dit wisten ze prachtig te verwoorden in de leesboekjes die ze schreven. In de nieuwe expositie: ‘Koeien geven geen koude melk’, ziet u de wijze waarop de landbouw en techniek in de tijd van Ot en Sien vertaald werd.

De expositie kwam tot stand door een samenwerkingsverband tussen het Scheepstrakabinet, de Cornelis Jetsesstichting, het Nationaal Onderwijsmuseum te Dordrecht en de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. 

Opmerking

GESLOTEN OP: 10 april, 12 april, 22 mei, 23 mei, 24 mei, 31 mei, 18 september, 19 september, 20 september
EXTRA GEOPEND: 2e paasdag en 2e pinksterdag

Entreeprijzen
Kinderen
€ 1,00
Volwassenen
€ 2,50
Locatie