Drentse Musea

Onderduikhol vol verhalen

Onderduikersmuseum de Duikelaar

Wanneer: 12 juni 2022 14:00 - 12 juni 2022 16:00

Waar: Joh Poststraat 7918AC Nieuwlande


De bossen rondom Nieuwlande zitten vol met oude gaten. Je zou het misschien niet zeggen als je ze ziet, maar veel van deze gaten hebben mensenlevens gered. 

Tijdens WOII zaten er vele onderduikers in Nieuwlande en omgeving. Wanneer er een razzia was verstopten zij zich soms in de onderduikholen in de bossen. Eén van die onderduikholen is in 2014 hersteld door de soldaten van de Johannes Postkazerne. Dit hol is altijd vrij toegankelijk, maar op zondag 12 juni staat er tussen 14.00 en 16.00 een gids van Onderduikersmuseum de Duikelaar bij het hol om u meer te vertellen over de onderduik in Nieuwlande en omgeving en over dit onderduikhol in het bijzonder.

Een bezoek aan het onderduikhol is goed te combineren met de fietspuzzeltocht voor het hele gezin die  Onderduikersmuseum de Duikelaar op zondag 12 juni organiseert. Tijdens de fietspuzzeltocht komt u langs het onderduikershol. 

Ook een wandeling in de Hollandsche Veldse Bossen of een bezoek aan Onderduikersmuseum de Duikelaar sluit mooi aan bij deze activiteit!

Opmerking

Ingang aan de Johannes Poststraat, tussen huisnummers 14 en 16.

Entreeprijzen
Gratis (Op basis van vrijwillige bijdrage. U bepaalt zelf hoeveel u wilt betalen.)
Locatie