Drentse Musea

NPO Radio 4 komt naar Onderduikersmuseum De Duikelaar in Nieuwlande

Onderduikersmuseum de Duikelaar

Wanneer: 4 oktober 2020 12:45 - 4 oktober 2020 13:15

Waar: Julianalaan 3 7918 AH Nieuwlande


NPO Radio 4 het land in voor de Klassieke Top 400 komt naar Onderduikersmuseum De Duikelaar in Nieuwlande

Welke klassieke muziek raakt het meest? NPO Radio 4 gaat ook dit jaar weer het land in om mensen van 2 t/m 9 oktober te vragen naar hun favoriete muziek voor de Klassieke Top 400. Die lijst, voorheen bekend als de Hart & Ziel Lijst, is een toplijst met de 400 mooiste klassieke muziekstukken, gekozen door de luisteraars van NPO Radio 4.

Elektrische stembus
Een ruime week lang reist de NPO Radio 4 Stembus door heel Nederland om stemmen op te halen en live muziek te brengen op onverwachte plekken. Presentator en chauffeur Sander Zwiep neemt dagelijks een andere NPO Radio 4-presentator mee in zijn bus, die dit jaar voor het eerst elektrisch is. De enige uitstoot is dus klassiek!

Op zondag 4 oktober rijdt de stembus met presentator Jet Berkhout door Drenthe en Overijssel en stopt dan ook bij Onderduikersmuseum De Duikelaar in Nieuwlande.
Voor veel mensen is zondag nog altijd de dag voor de kerkgang: daarom stopt de bus bij de Koepelkerk in Smilde, waar de organist zijn mooiste klassieke muziek kiest. Daarna rijdt de bus naar vliegschool Randonaero in Nieuw Schoonebeek, waar een van de instructeurs gek is van klassiek. In Onderduikersmuseum de Duikelaar in Nieuwlande verzorgen musici van het Noord Nederlands Orkest een lunchconcert. Om 12.45 uur zal dit lunchconcert beginnen aan de Julianalaan 3. Ook rijdt de stembus langs een verpleeghuis in Coevorden waar de kok graag kookt met klassieke muziek. Als laatste gaat de bus naar dirigent Loes Visser die een pleidooi houdt voor vrouwelijke componisten.

Let op: i.v.m. corona zijn er een beperkt aantal plaatsen!

Entreeprijzen
Gratis
Locatie