Drentse Musea

Tentoonstelling in Gevangenis Norgerhaven

Nationaal Gevangenismuseum

Wanneer: 23 februari 2020 11:00 - 23 februari 2020 17:00

Waar: Oude Gracht 1 9341 AA Veenhuizen


Laat me mezelf zijn - Het levensverhaal van Anne Frank

2020 is het jaar van de Vrijheid: we herdenken dat het 75 jaar geleden is dat de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam. In samenwerking met de Penitentiaire Inrichting Veenhuizen biedt het Gevangenismuseum bezoekers een unieke ervaring: Een bezoek aan een tentoonstelling over Anne Frank in gevangenis Norgerhaven. De rondleidingen door de tentoonstelling worden gegeven door speciaal hiervoor opgeleide gedetineerden uit de gevangenis.

‘Laat me mezelf zijn’ is een reizende tentoonstelling gemaakt door de Anne Frank Stichting. De tentoonstelling maakt het mogelijk voor bezoekers om zich te identificeren met het persoonlijke verhaal van Anne Frank. Grote foto’s tonen Anne’s vroege jeugd in Frankfurt, de emigratie naar Amsterdam en de onderduik. Ook besteedt de tentoonstelling aandacht aan actuele thema’s als identiteit en discriminatie.

Een bezoek aan de tentoonstelling duurt circa 1 uur. Je wordt met de Boevenbus van het Gevangenismuseum naar gevangenis Norgerhaven gebracht en weer terug.

Kijk voor alle info & aanmelden op: https://www.gevangenismuseum.nl/activiteiten/tentoonstelling-in-gevangenis-norgerhaven/ 

Entreeprijzen
Volwassenen
€ 12,50
Kinderen
€ 7,50 (Kinderen t/m 12 jaar)
Locatie