Drentse Musea

Interactieve boeklezing ‘Ongekend – dagboek in detentie’

Nationaal Gevangenismuseum

Wanneer: 19 november 2023 11:00 - 19 november 2023 12:00

Waar: Oude Gracht 1 9341 AA Veenhuizen


Over het boek
Dave is opgegroeid in een disfunctioneel gezin. De eerste dertig jaar van zijn leven was hij niet zichzelf. Doodongelukkig en naarstig op zoek naar voldoening. In drugs, vriendinnen, criminaliteit en geld. Totdat er in 2008 iets gebeurde, wat een wending in zijn leven teweegbracht. Hij beloofde zichzelf dat het anders moest. Pas in 2013 werd deze belofte waargemaakt op een manier die hij zelf niet had kunnen voorzien. Het was dit moment waarop hij zichzelf vond. Het zorgde ervoor dat er een vlam in hem ging branden die tot op de dag van vandaag nog steeds brandt. Dit boek gaat over geloof, hoop en liefde. Liefde voor jezelf.

De rode draad is het dagboek dat Dave schreef in de gevangenis in Vught. Dit is een boek dat je aan het denken zet en tot nadenken stemt. Niet alleen omdat het de aanleiding tot detentie en de tijd in de gevangenis zelf beschrijft. Maar vooral ook de weg erna, hoe je uit de gevangenis blijft en wat gevangenschap eigenlijk in het dagelijks leven teweegbrengt.

Over de lezing
Op 18 en 19 november komen Dave en Marieke naar het Gevangenismuseum. Een unieke, exact bij de context van het boek passende omgeving. Waarin zij een lezing zullen verzorgen, met een programma waarin niet alleen verteld wordt hoe ze tot hun missie zijn gekomen, maar waarin ook de interactie met het publiek wordt aangegaan. Een open conversatie over detentie, gevangenschap en vrijheid. Iets wat misschien wel voor ons allemaal geldt.

Praktische informatie

Wanneer: zaterdag 18 & zondag 19 november 2023, 11:00 – 12:00 uur (aanvang 10:45 uur)

Waar: Nationaal Gevangenismuseum Veenhuizen, Generaal van den Boschzaal (te bereiken via achteringang museum)

Kosten: De lezing is gratis te bezoeken. Voor een combinatie met een bezoek aan het museum betaal je de reguliere museumentree.

Aanmelden: Meld je hier aan

Entreeprijzen
Gratis (De lezing is gratis te bezoeken. Voor een combinatie met een bezoek aan het museum betaal je de reguliere museumentree.)
Locatie