Drentse Musea

Lezing Angelie Sens

Museum De Proefkolonie Frederiksoord

Wanneer: 7 november 2020 15:00 - 7 november 2020 16:00

Waar: Majoor van Swietenlaan 1 a 8382 CE Frederiksoord


In het boek schetst Angelie Sens een schitterend beeld van een tijdperk op een kantelpunt naar de moderne samenleving. Een cruciale spil hierin is Johannes van  den Bosch. In zijn 45-jarige carrière wendt de visionaire militair, bestuurder, econoom en staatsman op doortastende wijze zijn geestelijke veerkracht en talenten aan bij de opbouw van het Nederlandse imperium onder de nieuwe koning Willem I. De in 1818 opgerichte Maatschappij van Weldadigheid heeft bij vele generaties Nederlanders sporen nagelaten die nog altijd doorklinken. De rode draad in zijn denken en handelen was de economische en sociale verheffing van zowel de paupers in Hollandse steden, de boeren in de Javaanse desa’s als de slaven op Surinaamse plantages. Daardoor was hij niet onomstreden. Door sommigen beschouwd als utopisch socialist en wegbereider van de moderne verzorgingsstaat, door anderen als een puur pragmatische macher, ja zelfs een schurk.

 

Data & Tijden

Zaterdag 7 november 2020 – Aanvang lezing 15.00 uur
Zondag 8 november 2020 – Aanvang lezing 13.00 uur

 

Toegang lezing € 5 p.p. Reserveren via info@proefkolonie.nl o.v.v. lezing Angelie Sens.

 

Voor of na de lezing is er tijd om tegen reguliere entreekosten het museum te bezoeken en/of een rondrit te maken met de kolonietram door Frederiksoord. Reserveer uw tickets voor het museum via www.proefkolonie.nl/reserveren.

 

Angelie Sens

Angelie Sens is cultuur- en pershistoricus. Ze was directeur van het Persmuseum en onderzoeker aan het IISG. Momenteel is Angelie Sens Institute Manager van NIAS-KNAW. Eerder schreef ze Journalistiek in de tropen, samen met Ulbe Bosma.

Entreeprijzen
€ 5,00 (Toegang lezing € 5 p.p. Reserveren via info@proefkolonie.nl o.v.v. lezing Angelie Sens. Voor of na de lezing is er tijd om tegen reguliere entreekosten het museum te bezoeken en/of een rondrit te maken met de kolonietram door Frederiksoord. Reserveer uw tickets voor het museum via www.proefkolonie.nl/reserveren.)
Locatie