Drentse Musea

Klompen maken én versieren

Internationaal Klompenmuseum

Wanneer: 22 oktober 2023 13:30 - 22 oktober 2023 17:00

Waar: Wolfhorn 1 a 9761 BA Eelde / The Netherlands


Op zondagmiddag 22 oktober zal Klompenmaker Martin Dijkman een demonstratie geven van het handmatig maken van klompen. Martin is de vakman die de Nachtwacht met 33.000 kleine klompjes en het melkmeisje van Vermeer met 13.500 klompjes heeft gereproduceerd. Hij zal één paneel van de Nachtwacht meenemen naar Eelde om te laten zien hoe hij dit indrukwekkende kunstwerk heeft vervaardigd.

 Het Internationaal Klompenmuseum heeft onlangs een reusachtige klomp van 220 cm verkregen. Deze immense klomp staat buiten bij het Klompenmuseum en nodigt kinderen uit om erin te zitten en leuke foto's te maken.

Het is een geweldige activiteit in het Klompenmuseum! Het lijkt erop dat ze een creatieve en interactieve ervaring bieden voor bezoekers, waarbij je zelf iets kunt maken dat past bij het thema "Rond je Voeten". Het idee van een "keverklompje" of een "klomptor" klinkt erg leuk en fantasierijk.

 Het gebruik van klompen als basis voor knutselwerk biedt veel mogelijkheden. Je zou bijvoorbeeld kleine klompjes kunnen versieren met verf, stof, kraaltjes, of andere materialen om je eigen unieke creatie te maken. Dit kan een leuke manier zijn om je creativiteit te uiten en tegelijkertijd meer te leren over klompen en hun geschiedenis.

Ik raad je aan om deel te nemen aan deze activiteit en je fantasie de vrije loop te laten gaan. Het kan een geweldige manier zijn om te genieten van kunst en ambacht, en om meer te leren over het erfgoed van klompen. Veel plezier!

Entreeprijzen
Kinderen
Gratis (Op 22 oktober van 13.30 tot 17.00 uur is het Klompenmuseum gratis toegankelijk voor kinderen van 4 tot 12 jaar, mits zij worden begeleid door een volwassene.)
Locatie