Drentse Musea

Wandel jij ook de kerstkilo’s eraf bij Museum De Wemme?

Streek- en Handkarrenmuseum De Wemme

Wanneer: 26 december 2023 11:00 - 26 december 2023 13:00

Waar: Burgemeester Tonckenstraat 49 7921 KB Zuidwolde


Op tweede kerstdag de kerstkilo's eraf wandelen? Dat kan weer op dinsdag 26 december! De vrijwilligers van Stichting Promotie Zuidwolde en Museum De Wemme uit Zuidwolde hebben twee prachtige routes uitgezet. Vanuit het museum aan de Burg. Tonckensstraat 49, dat in kerstsfeer is ingericht, kun je tussen 11.00 en 13.00 uur starten. Er kan gekozen worden voor een afstand van 5 of 10 kilometer. De prijs bedraagt € 5,00, inclusief twee consumpties. Kinderen van 4 tot 12 jaar betalen € 1,00.

De hele familie, van jong tot oud, kan meedoen. De wandeling is uitgezet over mooie bos- en zandpaden en kleine weggetjes in en rondom Zuidwolde. De routes zijn, jammer genoeg, niet geschikt voor mensen met een rollator. Honden zijn van harte welkom, maar moeten wel de hele wandeling aangelijnd zijn.

Ergens op de route is een rustpunt ingericht. Daar staat voor alle deelnemers iets te drinken en wat lekkers klaar. Kinderen kunnen er een broodje bakken bij een vuurkorf en daarna vullen met een warm worstje. Voor de honden is er een bak vers water en een hondenkoekje. Bij terugkeer in het museum is er voor iedereen koffie, thee, warme chocolademelk of ranja met iets erbij. Een aantal Ekelbloazers, met midwinterhoorns, is ook aanwezig, om met hun kenmerkende geluid iedereen een winters gevoel te geven.

Opmerking

Je kunt vertrekken tussen 11 en 13 uur.

Entreeprijzen
Volwassenen
€ 5,00
Kinderen
€ 1,00 (Voor kinderen van 4 tot 12 jaar)
Locatie