Drentse Musea

Cultuurhistorisch Streek- en Handkarrenmuseum De Wemme

Cultuurhistorisch streek- en handkarrenmuseum “De Wemme” is gelegen aan de rand van het dorp Zuidwolde (Drenthe). We zijn in dit jaar prachtig verbouwd en vernieuwd. Hierdoor zijn we nog beter toegankelijk geworden.

Vanaf 1 november 2021 is het museum gesloten. Op donderdag 31 maart 2022 openen wij onze deuren voor een compleet nieuwe tentoonstelling met als titel: JE KUNT DE POT OP. Over de geschiedenis van het kleinste kamertje.

Elk jaar wordt er een nieuwe expositie samengesteld. Ook vindt u bij ons de grootste verzameling handkarren in Nederland. In de boomgaard komt ieder jaar een nieuwe beeldenexpositie.

Wij kunnen u een vers kopje koffie, thee of limonade serveren en verhuren handkarren aan belangstellenden.

Naast het museum staat de edeltingieterij “Tin-Art”. Deze heeft een wisselende collectie eenmalige stukken, evenals een grote sortering tinnen sieraden en voorwerpen. En wanneer u nog tijd over hebt, kunt u een wandeling of fietstocht door het mooie Reestdal maken. Uw auto kunt u gratis op de parkeerplaats achter het museum parkeren.


Promotiefilm

MuseumTV heeft voor 49 Drentse musea een promotiefilm en mini-documentaire gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo krijgt u een mooi beeld van de prachtige musea in Drenthe!


Drentse museumpas

Vrijwilligers met de Drentse museumpas krijgen gratis entree bij dit museum.

Contact
Museum de Wemme-7.jpg

Burg.Tonckenstraat 49
7921 KB Zuidwolde

info@dewemme.nl

0528373332

https://www.dewemme.nl/

Openingstijden
Elke maandag gesloten
Elke dinsdag gesloten
Elke woensdag gesloten
Elke donderdag gesloten
Elke vrijdag gesloten
Elke zaterdag gesloten
Elke zondag gesloten
Entreeprijzen
€ 5,00
MJK (Museumjaarkaart)
Gratis
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort)
€ 2,00
Kinderen
Gratis (tot en met 12 jaar.)
Voorzieningen

Invalidentoilet Museumkaart Bezoekersparkeerplaats Museumcafé Museumwinkel Activiteiten voor kinderen Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Parkeerplaats voor bussen Rondleidingen op aanvraag Drentse museumpas