Drentse Musea

Cultuurhistorisch Streek- en Handkarrenmuseum De Wemme

Cultuurhistorisch streek- en handkarrenmuseum “De Wemme” is gelegen aan de rand van het dorp Zuidwolde (Drenthe). We zijn in 2021  prachtig verbouwd en vernieuwd. Hierdoor zijn we nog beter toegankelijk geworden.

Vanaf  vrijdag 1 april 2022 openen wij onze deuren voor een compleet nieuwe tentoonstelling met als titel: JE KUNT DE POT OP. Over de geschiedenis van het kleinste kamertje. In 'JE KUNT DE POT OP' nemen we je mee op een tijdreis langs eeuwen toiletgebruik. We beginnen bij de Hunebedbouwers en eindigen bij de modernste wc. Onderweg komen we ook zaken tegen als ‘Wat gebeurt er met onze poep’ en ‘Waarmee veegden we door de jaren heen, onze billen af’? Reis je met ons mee?

In de omloop is een mooie selectie van onze handkarren te zien, die allemaal op de een of andere manier met gezondheid te maken hebben, zoals de ziekenkar. En natuurlijk ontbreekt de boldootkar niet.

In de boomgaard staan dit jaar prachtige objecten van messing en staal van Adje Martens.

Voor kinderen zijn er speurtochten. Die kun je ook met een tablet doen.

Wij kunnen u een vers kopje koffie, thee of limonade serveren en verhuren handkarren aan belangstellenden.

Naast het museum staat de edeltingieterij “Tin-Art”. Deze heeft een wisselende collectie eenmalige stukken, evenals een grote sortering tinnen sieraden en voorwerpen. En wanneer u nog tijd over hebt, kunt u een wandeling of fietstocht door het mooie Reestdal maken. Uw auto kunt u gratis op de parkeerplaats naast het museum parkeren.


Promotiefilm

MuseumTV heeft voor 49 Drentse musea een promotiefilm en mini-documentaire gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo krijgt u een mooi beeld van de prachtige musea in Drenthe!


Drentse museumpas

Vrijwilligers met de Drentse museumpas krijgen gratis entree bij dit museum.

Contact
Museum de Wemme-7.jpg

Burgemeester Tonckenstraat 49
7921 KB Zuidwolde

info@dewemme.nl

0528373332

https://www.dewemme.nl/

Entreeprijzen
€ 5,00
MJK (Museumjaarkaart)
Gratis
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort)
€ 2,00
Kinderen
Gratis (tot en met 12 jaar.)
Voorzieningen

Invalidentoilet Museumkaart Bezoekersparkeerplaats Museumcafé Museumwinkel Activiteiten voor kinderen Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Parkeerplaats voor bussen Rondleidingen op aanvraag Drentse museumpas