Drentse Musea

Smullen op Slachtdag

Streek- en Handkarrenmuseum De Wemme

Wanneer: 2 november 2019 11:00 - 2 november 2019 16:00

Waar: Burg.Tonckenstraat 49 7921 KB Zuidwolde


Het wordt weer “Smullen op Slachtdag” in Museum De Wemme in Zuidwolde

 

In Museum De Wemme in Zuidwolde wordt het seizoen als vanouds afgesloten met  “Smullen op Slachtdag”. Op zaterdag 2 november zijn er, tussen 11.00 en 16.00 uur, allerlei culinaire en culturele activiteiten in het museum en op de binnenplaats in grote tenten.

 

Traditiegetrouw is slager Bouwman er met “het varken op de ladder”. Heeft u nog nooit gezien hoe een varken wordt uitgebeend? Kom en maak het mee. In Nederland wordt dit bijna nergens meer gedemonstreerd. Het is heel speciaal om zo’n heel varken te zien met alle organen er nog in. De slager begint om precies 11.15 uur met zijn werk.  

 

Naast de traditionele specialiteiten die bij de slager te koop zijn, is er op culinair gebied nog meer te beleven. Een aantal andere lokale ondernemers is aanwezig en zij laten u niet alleen proeven, maar vertellen u ook hoe hun producten tot stand zijn gekomen. In onze eigen eetstraat zijn taart, pannenkoeken, bruine bonen, kniepertjes en Wemmegies verkrijgbaar.

 

Daarnaast zijn er kramen met bloemstukjes, paracord, keramiek, patchwork, kerstballen maken en origami. Bij deze kramen kunt u zien hoe de uitgestalde producten gemaakt worden. Verder is er een sneltekenaar die mooie portretten maakt. En natuurlijk is de Oudheidkamer ook aanwezig. Alles wordt muzikaal omlijst met live muziek.

Entreeprijzen
Volwassenen
€ 1,00 (Kinderen tot 12 jaar gratis. Vanaf 12 jaar is de entree € 1.00. Het entreebewijs is tevens een lot.)
Locatie