Drentse Musea

Smullen op Slachtdag

Streek- en Handkarrenmuseum De Wemme

Wanneer: 12 november 2022 11:00 - 12 november 2022 16:00

Waar: Burgemeester Tonckenstraat 49 7921 KB Zuidwolde


In Museum De Wemme in Zuidwolde wordt het seizoen als vanouds afgesloten met  “Smullen op Slachtdag”. Op zaterdag 12 november zijn er, tussen 11.00 en 16.00 uur, allerlei culinaire en culturele activiteiten in het museum en op het voorplein in een grote tent.

Traditiegetrouw is slager Bouwman er met ‘Het varken op de ladder’. Heeft u nog nooit gezien hoe een varken wordt uitgebeend? Kom en maak het mee. In Nederland wordt dit bijna nergens meer gedemonstreerd. Het is heel speciaal om zo’n heel varken te zien met alle organen er nog in. De slager begint om precies 11.15 uur met zijn werk.  

Naast de traditionele specialiteiten, die bij de slager te koop zijn, is er op culinair gebied nog meer te beleven. Een aantal andere lokale ondernemers is aanwezig. Zij laten u niet alleen proeven, maar vertellen u ook hoe hun producten tot stand zijn gekomen. In onze eigen eetstraat zijn taart, pannenkoeken, bruine bonen, soep, kniepertjes en Wemmegies verkrijgbaar.

Daarnaast zijn er kramen met o.a. keramiek, textiel, kaarten, bloemstukjes, houtbewerken, sieraden en glas in lood. Bij deze kramen kunt u zien hoe de producten gemaakt worden. Kinderen kunnen kaarsen maken. En natuurlijk is de Oudheidkamer ook aanwezig. Alles wordt muzikaal omlijst met live muziek.

De toegang voor dit gezellige evenement is maar € 1,00. Het entreebewijs is tevens een lot, waarmee een mooie prijs gewonnen kan worden. Kinderen tot 12 jaar betalen geen entree. Alle voor ons geldige vrijkaarten en de Museumkaart worden deze dag ook geaccepteerd.

Locatie