Drentse Musea

Geert Oldenbeuving 4 middagen in Museum De Wemme

Streek- en Handkarrenmuseum De Wemme

Wanneer: 29 december 2023 13:30 - 29 december 2023 16:30

Waar: Burgemeester Tonckenstraat 49 7921 KB Zuidwolde


Tussen Kerst en Oud en Nieuw exposeert Geert Oldenbeuving in Museum De Wemme in Zuidwolde. De tentoonstelling start op dinsdag 26 december en eindigt op vrijdag 29 december. Op dinsdag is het museum open tussen 11.00 en 17.00 uur. De overige dagen tussen half twee en half vijf. De toegang is gratis.

 Geert is een gerenommeerd kunstenaar uit Hoogeveen. Hij schildert, tekent, geeft schilderles en illustreerde onlangs het zojuist uitgegeven boek ‘Een Bijzondere Gast’. Dat gaat over het verblijf van Vincent van Gogh in Hoogeveen en het verhaal van Adriaan, zoon van de heer Hartsuiker, die 140 jaar geleden logementhouder was. Het boek kun je inzien bij de balie van het museum.

Geert is steeds op zoek naar vernieuwing. Vaak bewerkt hij zijn werk met vuur of hete lucht. Hierdoor ontstaan nieuwe structuren, waardoor hij unieke schilderijen kan maken. Zijn werk is zowel figuratief als abstract.

 Verder is en was hij actief betrokken bij allerlei evenementen zoals Kunstroute Hoogeveen, de Karel Appelbokaal, het Herman Broodjaar en nu dus bij het Van Goghjaar. Bij concerten van de cellist Francois le Roux uit Zuid-Afrika en projectkoor Vocalin Drenthe ‘vertaalde’ Geert Oldenbeuving hun muziek in zijn schilderijen.

Geert Oldenbeuving maakt ook werk in 3D. Er staan van hem o.a. mozaiëkbanken bij Theater De Tamboer en in het Steenbergerpark. Een ander voorbeeld is het in september in gebruik genomen kunstwerk van zonnebloemen bij de rotonde aan de Van Limburg Stirumstraat in Hoogeveen, waar hij samenwerkte met Michel Lepez.

 Kortom: een veelzijdig kunstenaar in Museum De Wemme! Kom je ook kijken? Het kan maar een paar middagen!

Opmerking

Op dinsdag 26 december (2e Kertstdag) kun je de epositie bekijken tussen 11.00 en 17.00 uur.

Entreeprijzen
Gratis
Locatie