Drentse Musea

Expositie "LEEFGROND' in De Wemme

Streek- en Handkarrenmuseum De Wemme

Wanneer: 29 december 2022 13:30 - 29 december 2022 16:30

Waar: Burgemeester Tonckenstraat 49 7921 KB Zuidwolde


Expositie ‘Leefgrond’  van Harm Jan Dunnink in Museum De Wemme

Museum De Wemme in Zuidwolde is normaal altijd gesloten in de winter. De oude tentoonstelling is afgebroken en de nieuwe staat er nog niet. Dit jaar zijn we toch vier dagen open en kun je van maandag 26 t/m donderdag 30 december de tentoonstelling ‘Leefgrond’ van Harm Jan Dunnink bezoeken. De expositie, aan de Burg. Tonckensstraat 49, is op maandag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De andere dagen tussen 13.30 en 16.30 uur. De toegang is gratis.

Harm Jan is in 2019 afgestudeerd aan de kunstacademie ArtEZ Zwolle als docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Hij woont met zijn gezin in Rouveen. Hij maakt foto’s en ruimtelijk werk. In de expositie ‘Leefgrond’ laat hij, naast één groot ruimtelijke werk,  een deel van zijn foto’s zien. Thema’s als ‘opgroeien’ en ‘veiligheid’ zijn onderwerpen die vaak in zijn werk terugkomen. Zijn werk is een ode aan het landschap dat hem dierbaar is, waar hij is opgegroeid en waar hij de meeste tijd doorbracht.

In de koffiekamer van het museum is tegelijkertijd van dinsdag t/m donderdag ‘Kiekies Kiek’n’. De Oudheidkamer van Zuidwolde heeft een deel van hun grote collectie (school)foto’s en krantenartikelen uit het archief gehaald. Iedereen die dat wil, kan komen kijken. Er zijn deskundigen aanwezig om je vragen te beantwoorden. Ook hier is de toegang gratis.

Locatie