Drentse Musea

Eindelijk weer een Kerstwandeling in Zuidwolde

Streek- en Handkarrenmuseum De Wemme

Wanneer: 26 december 2022 11:00 - 26 december 2022 13:00

Waar: Burgemeester Tonckenstraat 49 7921 KB Zuidwolde


Op tweede kerstdag de kerstkilo's eraf wandelen? Dat kan na twee jaar weer op maandag 26 december! De vrijwilligers van Stichting Promotie Zuidwolde en Museum De Wemme uit Zuidwolde hebben twee prachtige routes uitgezet. Vanuit het museum aan de Burg. Tonckensstraat 49, dat in kerstsfeer is ingericht, kun je tussen 11.00 en 13.00 uur starten. Er kan gekozen worden voor een afstand van 5 of 10 kilometer. De prijs bedraagt € 5,00, inclusief twee consumpties. Kinderen van 4 tot 12 jaar betalen € 1,00.

De hele familie, van jong tot oud, kan meedoen. De wandeling is uitgezet over mooie bos- en zandpaden en kleine weggetjes in en rondom Zuidwolde. De routes zijn, jammer genoeg, niet geschikt voor mensen met een rollator. Honden zijn van harte welkom, maar moeten wel de hele wandeling aangelijnd zijn.

Ergens op de route is een rustpunt ingericht. Daar staat voor alle deelnemers iets te drinken en wat lekkers klaar. Kinderen kunnen er een broodje bakken bij een vuurkorf en daarna vullen met een warm worstje. Voor de honden is er een bak vers water en een hondenkoekje. Bij terugkeer in het museum is er voor iedereen koffie, thee, warme chocolademelk of ranja met iets erbij. Een aantal Ekelbloazers, met midwinterhoorns, is ook aanwezig, om met hun kenmerkende geluid iedereen een winters gevoel te geven.

Entreeprijzen
Volwassenen
€ 5,00 (Inclusief twee consumpties onderweg.)
Kinderen
€ 1,00 (Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, met twee consumpties en de kans om je eigen hotdog te bakken)
Locatie