Drentse Musea

Culturele Fietsrondjes

Streek- en Handkarrenmuseum De Wemme

Wanneer: 24 oktober 2019 10:00 - 24 oktober 2019 12:00

Waar: Burg.Tonckenstraat 49 7921 KB Zuidwolde


Vanuit Museum De Wemme kun je elke donderdag kiezen uit twee Culturele Fietsrondjes fietsen. Het ene gaat naar Onderduikersmuseum De Duikelaar in Nieuwlande.  Het andere naar het Kinderwagenmuseum in Echten.

De start is tussen 10 en 12 uur bij Museum De Wemme. Hier wordt eerst de tentoonstelling bezocht en staat er koffie/thee/ranja klaar. Daarna op de fiets naar De Duikelaar of het Kinderwagenmuseum. Daar volgt een rondleiding met iets te drinken. Tenslotte weer terug naar De Wemme.

In De Wemme is, behalve een aantal prachtige handkarren, de tentoonstelling “Op Sokken & Sandalen – Laten we Wel Zijn” te zien en in de boomgaard werk van Zjkln met ruimtelijk werk uit allerlei materialen.

In De Duikelaar is “Nooit iemand de deur wijzen” en “Van Overgave tot Verzet” te bezoeken. Deze route van 38 kilometer is erg afwisselend en gaat voornamelijk over mooie bospaden, langs water en door weilanden. In de buurt van De Duikelaar is nog een onderduikershol te bezoeken. De route is, behalve naar het onderduikershol, goed toegankelijk voor scootmobielen.

In Echten is veel oud speelgoed, een mooie collectie kinderwagens en poppenwagens te zien uit de 19e en 20e eeuw. Ook deze route is afwisselend en goed toegankelijk. De afstand is ongeveer 25 kilometer.

Opmerking

Er kan gestart worden tussen 10.00 en 12.00 uur.

Entreeprijzen
€ 8,00 (Kinderen tussen de 6 en 12 jaar, die de tocht fietsen, ontvangen een mooie herinnering.)
Locatie