Drentse Musea

Volk van Grada/Nabershof

De Boerderij is een Saksische boerderij en werd gesticht in 1681; de enig overgebleven Saksische boerderij van Emmen. Wat is er allemaal te doen en te beleven:

 • Folkloristisch Drents toneel in diverse theaters en zalen in de wintermaanden.
 • Een uitgebreide show van Oud-Drentse kleding met verschillende gebruiksvoorwerpen.
 • Een vrolijke, in originele kostuums gestoken dansgroep met een keur aan folkloristische dansen.
 • Een eigen originele Saksische boerderij uit 1681 die in 1992 is gerestaureerd.
  De boerderij is authentiek ingericht.  Alles wordt verzorgd in Drentse stijl. Op de dagen dat er iets georganiseerd is in en rond de boerderij, kunnen de gasten van allerlei activiteiten genieten.
 • Uitgave van Oes Kamnet, het verenigingsblad van ‘t Volk van Grada.
  Het wordt geschreven in het Zuidoost Drentse dialect en verschijnt elk kwartaal.
 • Het in stand houden van een oude Drentse traditie met het maken van de Haanties op ‘n stokkie samen met de kinderen van de basisscholen in de periode rond de Paasdagen.
 • Het organiseren van een accordeondag rond de Nabershof op de laatste zondag in juni.  Veel liefhebbers van dit instrument komen dan tezamen en laten horen wat ze kunnen.  Spontane tevens zeer zangbare sessies worden dan ten gehore gebracht.
 • Het organiseren van een trekharmonicadag op de eerste zondag in september,   eveneens in en rondom de Nabershof. Duizenden bezoekers gingen u al voor om te genieten     van tientallen muzikanten uit heel Nederland en zelfs daarbuiten,  op hun prachtige diatonische harmonica’s. Ook op deze dag is er veel te genieten, maar er valt ook volop te eten en te drinken:  Bruine bonen met spek, boerenjongens en diverse zeupies.

Promotiefilm

MuseumTV heeft voor 49 Drentse musea een promotiefilm en mini-documentaire gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo krijgt u een mooi beeld van de prachtige musea in Drenthe!

Metamorfose museumboerderij Nabershof staat op punt van beginnen
Artikel DvhN - 10 september 2019

De Nabershof, de oudste boerderij van Emmen (1681), wordt de komende maanden ontwikkeld tot expeditiepoort van De Hondsrug UNESCO Global Geopark.


Drentse museumpas

Vrijwilligers met de Drentse museumpas krijgen gratis entree bij dit museum.

Contact
Nabershof-3.jpg

Noordeind 21
7815PA Emmen

secretaris@volkvangrada.nl

0591-513017 secr.

http://www.volkvangrada.nl/

Voorzieningen

Bezoekersparkeerplaats Museumcafé Parkeerplaats voor bussen Rondleidingen op aanvraag Drentse museumpas