Drentse Musea

Van Gogh Huis Drenthe

In het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam/Veenoord proef je nog steeds de sfeer van de periode dat Vincent van Gogh hier woonde en werkte.

Alleen op deze locatie staat het enige voor publiek toegankelijke pand waarin Vincent van Gogh daadwerkelijk woonde, at en sliep dat nog in z’n oorspronkelijke staat is terug te vinden. Vincent’s kamertje is een trekpleister. Z’n bed, z’n houtkacheltje, maar zeker ook z’n balkon met uitzicht op de brug die hij schilderde. Dat uitzicht is nu extra bijzonder door een grote muurschildering op de silo van Veenoord.

In 1883 werkte en woonde Vincent hier 2 maanden lang en was deze locatie zijn uitvalsbasis voor zijn tochten door het veengebied. Vincent van Gogh heeft in die tijd een stukje Drentse geschiedenis vast gelegd. Voor kunstliefhebbers een absolute must en meer dan gewoon de moeite van een bezoekje waard.

Door een interactieve presentatie en aanwezigheid van een gids voor al uw vragen krijgt u informatie over het leven van één van Nederlands beroemdste schilders.

Schilderen als Van Gogh

Regelmatig geeft het Van Gogh Huis te Nieuw Amsterdam Veenoord workshops schilderen. Wilt u ook schilderen als Vincent van Gogh in een ontspannen, gezellige sfeer onder het genot van koffie/thee en een plakje cake? Na de workshop gaat iedereen met een eigen kunstwerk onder de arm naar huis, natuurlijk krijgt u ook een persoonlijke rondleiding en staat u even in zijn kamertje!

Meer informatie en aanmelding via de website. 

MuseumTV heeft een film gemaakt van het van Gogh Huis: Bekijk de promo op MuseumTV

Wandel- en fietsroutes

Er zijn meerdere fiets- en wandelroutes verkrijgbaar in het Van Gogh Huis Drenthe, o.a. naar Zweeloo en het mooie gebied Bargerveen. Deze routes voeren u door het landschap waardoor Vincent zich liet inspireren. Maar ook los daarvan: Zuidoost Drenthe is gewoon erg mooi. Twee van de drie fietsroutes beginnen bij het Van Gogh Huis Drenthe. U leest er meer over op de website.

Openingstijden en toegangsprijzen

Het vernieuwde Van Gogh Huis is na een flinke verbouwing klaar voor de toekomst en uw bezoek! Reserveer uw bezoek vooraf via de website. Het Van Gogh Huis Drenthe is iedere dinsdag tot en met zondag geopend van 13.00-17.00 uur. 


Promotiefilm

MuseumTV heeft voor 49 Drentse musea een promotiefilm en mini-documentaire gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo krijgt u een mooi beeld van de prachtige musea in Drenthe!


Drentse museumpas

Vrijwilligers met de Drentse museumpas krijgen gratis entree bij dit museum.

Contact
VanGoghhuis-17.jpg

Van Goghstraat 1
7844 NP Veenoord

info@vangogh-drenthe.nl

0591-555600

http://www.vangogh-drenthe.nl/

Openingstijden
Elke maandag gesloten
Elke dinsdag gesloten
Elke woensdag van 13:00 tot 17:00
Elke donderdag van 13:00 tot 17:00
Elke vrijdag van 13:00 tot 17:00
Elke zaterdag van 13:00 tot 17:00
Elke zondag van 13:00 tot 17:00
Entreeprijzen
Volwassenen
€ 9,25
Kinderen
Gratis (Kinderen tot 18 jaar)
€ 7,75
Volwassenen
€ 15,00 (Combi Ticket Van Gogh Huis Drenthe en Museum Collectie Brands)
Leden
Gratis (Vrienden van het Van Gogh Huis Drenthe)
Voorzieningen

Rolstoel toegankelijk toilet Bezoekersparkeerplaats Museumwinkel Activiteiten voor kinderen Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Rondleidingen op aanvraag Drentse museumpas