Drentse Musea

Tractor en Werktuigen Museum Jan Drenthe

McCormick-Deering en Marshall Plan Museum. Het museum is gehuisvest in de oude smederij en werkplaats van de fa. A. Drenthe & Zn. uit de 50-er jaren waarin zich nog veel van de oude apparatuur bevindt, alles nog in perfecte en authentieke staat. Te zien zijn veenkoloniale landbouwmachines van voor en na de 2e Wereldoorlog, zoals zelfgemaakte ploegen, eggen en schoffeltuigen. Voorts omvat de collectie een grote McCormick-Deering / International Harvester / Farmall (IHC) verzameling, waaronder tractoren, zelfbinders, combines, ploegen, maaimachines, stationaire motoren en antieke miniaturen. Er zijn tevens kleine huishoudelijke gebruiksvoorwerpen uit de periode 1920 tot 1960 te zien en er is een tentoonstelling over de vervening in de Veenkoloni├źn. Het Museum besteedt ook aandacht aan het Marshall Plan, een omvangrijk materieel hulpplan dat een belangrijke rol heeft gespeeld bij de naoorlogse ontwikkeling van de landbouw mechanisatie in de regio en de ontwikkeling van de firma A. Drenthe & Zn. in Valthermond.


Promotiefilm

MuseumTV heeft voor 49 Drentse musea een promotiefilm en mini-documentaire gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo krijgt u een mooi beeld van de prachtige musea in Drenthe!


Drentse museumpas

Vrijwilligers met de Drentse museumpas krijgen gratis entree bij dit museum.

Contact
Tractor en Werktuigenmuseum-10.jpg

Zuiderdiep 521
7876 BE Valthermond

info@jandrenthe.nl

0599-661321

http://www.jandrenthe.nl/

Voorzieningen

Bezoekersparkeerplaats Museumcaf├ę Museumwinkel Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Parkeerplaats voor bussen Rondleidingen op aanvraag Drentse museumpas