Drentse Musea

Stichting Orvelte Poort

Uw bezoek aan Orvelte kunt u het best beginnen met een bezoek aan de Orvelte Poort. U kunt daar alle informatie krijgen over het Dorp en de directe omgeving.

De Stichting Orvelte Poort is op verschillende terreinen actief in het museumdorp Orvelte op het platteland van Drenthe. Rondleidingen worden verzorgd in de museum-boerderij, het Ottenshoes, waar ook de Multimediapresentatie het Orvelte Dagboek wordt vertoond. Ook verzorgen onze  gidsen rondleidingen door het dorp en de prachtige omgeving. Om het verhaal van Orvelte levend te houden worden in de vakantie-periode activiteiten en demonstratiesverzorgd in en rondom de boerderij zoals: spinnen en weven, kaarsen maken, touwdraaien, strovlechten, kantklossen en wilgentenen vlechten. Deze verscheidenheid aan activiteiten brengt de levendigheid van weleer in het dorp terug .


Promotiefilm

MuseumTV heeft voor 49 Drentse musea een promotiefilm en mini-documentaire gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo krijgt u een mooi beeld van de prachtige musea in Drenthe!


Drentse museumpas

Vrijwilligers met de Drentse museumpas krijgen gratis entree bij dit museum.

Contact
Museumboerderij het Ottenshoes-2.jpg

Dorpsstraat 3 a
9441 PD Orvelte

orveltepoort@live.nl

0593-322509

http://www.orveltepoort.nl/

Entreeprijzen
Volwassenen
€ 4,00
Kinderen
€ 2,00 (5 t/m 14 jaar)
€ 8,50 (Gezinskaart 2 volw.+ 2 kinderen)
Groepen
€ 3,50 (vanaf 10 personen (prijs per persoon))
Voorzieningen

Rolstoel toegankelijk toilet Bezoekersparkeerplaats Museumwinkel Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Parkeerplaats voor bussen Rondleidingen op aanvraag Drentse museumpas