Drentse Musea

Fotografieworkshop door fotograaf Sake Elzinga

Stedelijk Museum Coevorden

Wanneer: 17 april 2023 14:00 - 17 april 2023 15:00

Waar: Haven 4 7741 JV Coevorden


Tijdens de actiemaand Gekleurd Grijs organiseert Stedelijk Museum Coevorden twee fotografieworkshops. Geef je snel op! 


Een mooi aandenken

Een kiekje maken is simpel: één druk op de knop en het moment is vastgelegd. Maar wil je leren hoe je van jouw foto een echt mooi aandenken kunt maken? Doe dan in april mee aan de fotografieworkshops van Stedelijk Museum Coevorden!

Van het bedenken van een compositie tot het instellen van de belichting… tijdens de workshops leer je de fijne kneepjes van het fotograferen. Hierbij maakt het niet uit of je een beginnend fotograaf bent of al vlieguren hebt gemaakt: iedereen is welkom. Het enige wat je nodig hebt is een camera (dit kan jouw smartphone zijn).

Tijdens de 1e workshop neemt de bekende fotograaf Sake Elzinga je mee door de geschiedenis van de fotografie en vertelt je waar je tijdens het fotograferen op moet letten. Tijdens de 2e workshop breng je het geleerde in praktijk tijdens een wandeling door Coevorden, onder begeleiding van leden van Fotoclub Goed Licht.

Praktische informatie

 • De 1e workshop (gegeven door Sake Elzinga):
  • Datum en tijdstip: maandag 17 april om 14 uur.
  • Locatie: tweede verdieping in het Arsenaal.
 • De 2e workshop (gegeven door leden van Fotoclub Goed Licht):
  • Datum en tijdstip: woensdag 26 april om 13.30 uur.
  • Locatie: we verzamelen in het Arsenaal en maken daarna een wandeling door Coevorden. 

Goed om te weten

 • Je kunt zelf kiezen hoeveel en welke workshops je wilt volgen.
 • Deelname kost 5 euro per workshop per deelnemer. 
 • Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!
 • Aanmelden via het volgende telefoonnummer: 0524-525150   

Over Gekleurd Grijs

De actiemaand Gekleurd Grijs is opgezet door Stichting Kunst & Cultuur om senioren kennis te laten maken met verschillende vormen van kunst en cultuur. Tijdens de maand organiseren culturele instellingen en kunstenaars in Drenthe allerlei activiteiten. Van workshops tot rondleidingen in musea… Gekleurd Grijs biedt volop mogelijkheden om in actie te komen! 

Tentoonstelling ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’.

Wil je meer leren over de geschiedenis van de fotografie in Coevorden? Bezoek dan onze tentoonstelling ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’. Ontdek welke ontwikkeling fotografie in Coevorden heeft doorgemaakt, maak kennis met de lokale (amateur)fotografen van vroeger en zie hoe de stad in de afgelopen 125 jaar is veranderd. De tentoonstelling wordt geopend op 31 maart en loopt tot en met 24 september 2023. 

Entreeprijzen
€ 5,00
Locatie