Drentse Musea

Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Het openluchtmuseum laat het wonen en leven van inwoners van Drenthe in het verleden op diverse manieren zien.

Het openluchtmuseum is toegankelijk voor alle leeftijden. Speciaal voor kinderen is een grote speeltuin aanwezig en een kinderboerderij. Het terrein is rolstoelvriendelijk, er zijn rolstoelen te leen bij de kassa, en er zijn aangepaste toiletten.

Het openluchtmuseum heeft in totaal 26 objecten. De plaggenhut neemt hier een centrale plaats in. Dit is de meest primitieve huisvesting. De rode draad door het museum laat een steeds `modernere` bewoning zien. Verder zijn o.a. aanwezig een tolhuis, schooltje, café-boerderij, houtzagerij, smederij, Saksische boerderij met stookhok, gevangenis, timmerwerkplaats, kerkje, keuterij en een drietal expositiegebouwen.

Een greep uit wat er te zien en te doen is:

  • De café-boerderij, halverwege het park, is ingericht als Oude Drentse Boerenherberg, een gezellige herberg met een mooi terras voor een hapje en een drankje.
  • In het schooltje wordt regelmatig door vrijwilligers de sage van Ellert en Brammert voorgelezen.
  • De houtzagerij is operationeel en wordt ook regelmatig bemand door vrijwilligers.
  • In de Saksische boerderij is Ina Ottens-Weggen regelmatig te zien achter haar spinnewiel.
  • In het kerkje kan getrouwd worden.
  • In het armenhuis in een ouderwets snoepwinkeltje met heerlijke snoepjes en souvenirs, ook hier vrijwilligers die het bemannen.

Promotiefilm

MuseumTV heeft voor 49 Drentse musea een promotiefilm en mini-documentaire gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo krijgt u een mooi beeld van de prachtige musea in Drenthe!


Drentse museumpas

Vrijwilligers met de Drentse museumpas krijgen gratis entree bij dit museum.

Contact
Ellert en Brammert-3.jpg

Tramstraat 73
7848 BJ Schoonoord

info@ellertenbrammert.nl

0591382421

http://www.ellertenbrammert.nl

Entreeprijzen
Volwassenen
€ 8,50
Kinderen
€ 5,00
Voorzieningen

Rolstoel toegankelijk toilet Bezoekersparkeerplaats Museumcafé Museumwinkel Activiteiten voor kinderen Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Parkeerplaats voor bussen Drentse museumpas