Drentse Musea

Museumboerderij de Karstenhoeve

Prachtige authentieke boerderij stammend uit de 17e eeuw. Ooit gebouwd door de rijke familie Karsten, nu al 60 jaar in gebruik als museum, met in het voorhuis een pronkkamer die zijn naam eer aan doet, de voorraadkelder en de daagse keuken waar het lijkt of de bewoners elk moment binnen kunnen lopen. In het achterhuis de gereedschappen en de koetsen van de boer en tot slot de expositiezolder met wisselende tentoonstellingen.

Wij geven u graag een rondleiding door de boerderij en vertellen over spreekwoorden en gezegden die hun oorsprong hebben op de boerderij.  Op de grote deel kunt u lekker zitten en wat drinken of bestel bijvoorbeeld: "koffie mit Roeffie": een mooi dienblad met gebloemde kop en schoteltjes, perencake, een perenlikeurtje en een Roeffie; een stuk heerlijke koek gebakken naar recept van Ruinerwoldse Roeffie.

Willen jullie echt wat bijzonders dan is het ook mogelijk om in authentieke drentse kleding op de foto te gaan! Voor meer informatie hierover kunt u het beste even een mailtje naar ons sturen: info@karstenhoeve.nl


Promotiefilm

MuseumTV heeft voor 49 Drentse musea een promotiefilm en mini-documentaire gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo krijgt u een mooi beeld van de prachtige musea in Drenthe!


Drentse museumpas

Vrijwilligers met de Drentse museumpas krijgen gratis entree bij dit museum.

Contact
Museumboerderij de Karstenhoeve-13.jpg

dokter Larijweg 21
7961 NL Ruinerwold

info@karstenhoeve.nl

0522-481447

http://www.karstenhoeve.nl/

Openingstijden
Elke maandag gesloten
Elke dinsdag van 11:00 tot 16:00
Elke woensdag van 11:00 tot 16:00
Elke donderdag van 11:00 tot 16:00
Elke vrijdag van 11:00 tot 16:00
Elke zaterdag van 11:00 tot 16:00
Elke zondag gesloten

geopend van 1 mei tot 1 november.

Entreeprijzen
Kinderen
Gratis (tot 6 jaar)
Kinderen
€ 1,75 (6 tot 12 jaar)
Volwassenen
€ 5,00 (vanaf 12 jaar)
Groepen
€ 4,25 (vanaf 20 personen)
Voorzieningen

Rolstoel toegankelijk toilet Bezoekersparkeerplaats Museumcafé Museumwinkel Activiteiten voor kinderen Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Parkeerplaats voor bussen Rondleidingen op aanvraag Drentse museumpas