Drentse Musea

Museum Vosbergen Muziekinstrumenten

Museum Vosbergen toont muziekinstrumenten in historisch perspectief en is gevestigd in een statige villa in het fraaie landgoed Vosbergen. De ruim 750 instrumenten zijn gedurende meer dan zestig jaar verzameld en gerestaureerd door Dick Verel, die samen met zijn echtgenote Rieteke het museum tot stand bracht. De opening vond plaats in november 2002.


Concerten in Museum Vosbergen

Regelmatig (ca. twee keer per maand) worden in het museum concerten georganiseerd van meestal jonge professionele musici. Vele genres komen daarbij aan bod: klassiek, jazz, volksmuziek, salonmuziek etc. Voor alle concerten geldt dat het raadzaam is van tevoren te reserveren via 050-3081291 of info@museumvosbergen.nl

Toegangsprijs (inclusief consumptie) € 20,- tenzij anders vermeld.

Promotiefilm

MuseumTV heeft voor 49 Drentse musea een promotiefilm en mini-documentaire gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo krijgt u een mooi beeld van de prachtige musea in Drenthe!

Emma van der Schalie van Podium Witteman Extra bezoekt Museum Vosbergen
NTR - 15 april 2018

Emma van der Schalie reist naar Eelde om de bijzondere collectie muziekinstrumenten te bekijken van Museum Vosbergen. Dick Verel, directeur van het museum, toont vele instrumenten en laat zien hoe je ze moet bespelen. U kunt de hele uitzending via de knop hieronder bekijken.

Contact
Museum Vosbergen Muziekinstrumenten - Museum Vosbergen

Vosbergerlaan 35
9761 TJ Eelde

info@museumvosbergen.nl

050 - 308 12 91

http://www.museumvosbergen.nl/

Openingstijden
Elke maandag gesloten
Elke dinsdag gesloten
Elke woensdag gesloten
Elke donderdag gesloten
Elke vrijdag van 10:30 tot 17:00
Elke zaterdag van 10:30 tot 17:00
Elke zondag van 10:30 tot 17:00
Voorzieningen

Bezoekersparkeerplaats Museumwinkel Activiteiten voor kinderen Parkeerplaats voor bussen Rondleidingen op aanvraag