Museum Valse Kunst te Vledder, Drenthe

Een bezoek aan Museum Vledder gaat gepaard met verhalen over de achtergrond van meestervervalsers als Han van Meegeren en Geert Jan Jansen. Het blijft boeiend te horen hoe mensen ertoe komen het werk van anderen te vervalsen. U wordt door deskundige rondleiders verteld, hoe het werk van vele bekende kunstenaars als Appel, Picasso, Dali, Chagall, Matisse e.a. is vervalst.
Wat niet vervalst is, maar uniek voor de liefhebber, zijn de collecties Hedendaagse Glaskunst, Drentse schilderkunst en de wisselexposities van Noord-Nederlandse kunstenaars.
Tenslotte kunt u in de Kado shop exclusieve glaskunst, een mooi betaalbaar glassierraad of aandenken kopen, met als afsluiting een wandeling door de beeldentuin.

Beeldentuin

Dit jaar in de beeldentuin een expositie van John Beemsterboer: 'Ruimte - Rust - Roest'. De titel verwijst naar de drie fases in de wording van de beelden van Beemsterboer: het maken van een ruimtelijk object, de rust die ervan uitgaat bij voltooiing en aangezien de beelden van cortenstaal gemaakt zijn, de roestige aanblik.

 


Rondleiding Valse Kunst
door Erna Plenter-Jansen

Een rondleiding over valse kunst?! Bekijk het filmpje hieronder.

Contact
Entreeprijzen
Volwassenen
€ 8,00 (groepskorting mogelijk)
Kinderen
€ 3,00 (In schoolverband korting mogelijk)
Voorzieningen

Invalidentoilet Bezoekersparkeerplaats Museumcafé Museumwinkel Activiteiten voor kinderen Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Parkeerplaats voor bussen Rondleidingen op aanvraag