Drentse Musea

Museum Thijnhof

Museum Thijnhof is het nieuwste en misschien wel meest sympathieke museum van Drenthe. In het museum, fraai gehuisvest in Coevorden, is voornamelijk realistische en surrealistische kunst te zien.

De vaste collectie van het museum bestaat uit het oeuvre van kunstschilder Kees Thijn, tevens de initiatiefnemer voor het nieuwe museum. Zijn kunstwerken worden in wisselende samenstelling tentoongesteld. Daarnaast zijn er permanent kunstwerken van de Noord-Nederlandse surrealist Jan van den Brink  te bezichtigen.

Een aantal overige expositieruimten is ingericht en beschikbaar voor wisselende exposities van andere kunstenaars, die werkzaam zijn in de kunstuitingen realisme tot surrealisme. Deze ruimten kunnen worden gehuurd voor een periode van 3 maanden met voornamelijk solo-exposities van bekende noord-Nederlanse kunstenaars.

Het museum is daarnaast ook geschikt voor zakelijk gebruik en heeft een klein buitenterras met beperkte horecavoorzieningen. Museum Thijnhof is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.


Promotiefilm

MuseumTV heeft voor 49 Drentse musea een promotiefilm en mini-documentaire gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo krijgt u een mooi beeld van de prachtige musea in Drenthe!


Museumdroom Kees Thijn (86) werkelijkheid
Artikel De Telegraaf - 10 mei 2019

Is hij de oudste museumdirecteur van Nederland? Lees het artikel over Museum Thijnhof en Kees Thijn hieronder.

Lees meer


Drentse museumpas

Vrijwilligers met de Drentse museumpas krijgen gratis entree bij dit museum.

Contact
Museum Thijnhof-15.jpg

Gasthuisstraat 2 a
7741 HS Coevorden

info@thijnhof.nl

0524-223996

http://www.thijnhof.nl

Openingstijden
Elke maandag gesloten
Elke dinsdag gesloten
Elke woensdag gesloten
Elke donderdag van 13:00 tot 17:00
Elke vrijdag van 13:00 tot 17:00
Elke zaterdag van 13:00 tot 17:00
Elke zondag van 13:00 tot 17:00
Voorzieningen

Museumcafé Museumwinkel Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Rondleidingen op aanvraag Drentse museumpas