Drentse Musea

Livestream tentoonstellingsopening Aline Thomassen.

Museum De Buitenplaats

Wanneer: 3 oktober 2020 16:00 - 3 oktober 2020 17:00

Waar: Hoofdweg 76 9761 EK Eelde


Directeur, bestuur, medewerkers en vrijwilligers van Museum De Buitenplaats nodigen u uit voor de digitale livestream-opening van de tentoonstelling Aline Thomassen. The wound is the place where the light enters you op zaterdag 3 oktober om 16:00 uur. Deze opening kunt u live op het internet volgen via de website van het museum en is ook te raadplegen via een link op Facebook en Instagram. Het museum is op zaterdag 3 oktober gesloten voor publiek. 

Museum De Buitenplaats presenteert een solo-expositie van Aline Thomassen (Maastricht, 1964). Thomassen studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag. Zij woont en werkt afwisselend in Nederland en Marokko. Thomassen staat vooral bekend om haar metersgrote getekende en geschilderde aquarellen van naakte vrouwen. Tijdens haar eerste bezoek aan Marokko in 1994 werd Thomassen getroffen door de manier waarop de universele existentiële thema’s die zij onderzoekt en verbeeldt – ontmoeting met de ander, liefde, identiteit, pijn, verlangen, eenzaamheid en gemis, verlies, woede en innerlijke strijd – zich hier manifesteren.

De tentoonstelling wordt geopend door auteur Abdelkader Benali. Daarnaast wordt een vragenronde georganiseerd met de kunstenaar en krijgt u een kijkje achter de schermen bij de opbouw van de tentoonstelling. U kunt voor de vragenronde vanuit huis vragen stellen via de chatbox in de livestream.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt dankzij de ondersteuning van de provincie Drenthe, de gemeente Tynaarlo, de Stichting Beringer Hazewinkel, de Rabobank, de Stichting Stokroos en M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting.

Entreeprijzen
Gratis
Locatie