Drentse Musea

Juli Lunchconcert: Helena Basilova speelt "in C"

Museum De Buitenplaats

Wanneer: 12 juli 2021 12:00 - 12 juli 2021 13:00

Waar: Hoofdweg 76 9761 EK Eelde


“Als we in deze tijden denken aan de letter C komt ongetwijfeld het woord Corona, Covid-19 of crisistijd bij ons naar bovengedreven. Dezelfde letter staat echter ook voor het concert, de concertzalen, cultuur en voor het contact dat ons zo plotseling is afgenomen.

Voor mij als pianiste betekende het dat ik een rustiger jaar had waar, vanuit de positieve kant bekeken, meer tijd was voor reflectie en voor het uitwerken van nieuwe ideeën en projecten. Dat gezegd hebbende, heb ik- zoals vele collega’s met mij- het podium ontzettend moeten missen en is het met name de connectie en communicatie met een live publiek dat ons maandenlang zo leeg en bestemmingsloos heeft achtergelaten.

Gedurende de winter van 2020-2021, heb ik een nieuw solo programma samengesteld met werken die mij enorm dierbaar zijn en al lang op mijn verlanglijst stonden om uit te voeren en te delen met publiek. De werken staan allemaal ‘In C’ en zullen mondeling door mij worden toegelicht.

Met steun van het Fonds Podiumkunsten speel ik dit programma aankomende lente vijftien keer, om zodoende ook mijn eigen conditie en cardio als pianist een boost te kunnen geven en om het programma verspreid door het land met zo veel mogelijk mensen te kunnen delen!” - Helena Basilova

Op het programma staat:
W.A. Mozart: Fantasie in C klein, KV 475
R. Schumann: Fantasie in C groot, op. 17
S. Prokofiev: Sonate no. 4 in C klein, op. 29
(duur 60-70 min)

Entreeprijzen
€ 25,00 (Inclusief lunch, bezoek aan museum en tuin)
Locatie