Drentse Musea

Daan Remmerts de Vries. 'Liefde, je kunt me vinden bij de rivier'

Museum De Buitenplaats

Wanneer: 11 januari 2020 11:00 - 11 januari 2020 17:00

Waar: Hoofdweg 76 9761 EK Eelde


In Daan Remmerts de Vries. ‘Liefde, je kunt me vinden bij de rivier’ toont Museum De Buitenplaats tekeningen, collages en schilderijen van Daan Remmerts de Vries (1962). Voor het eerst wordt zijn vrije werk getoond.

In het najaar van 2019 verschijnt het eerste overzicht van het indrukwekkende en eigenzinnige oeuvre van Daan Remmerts de Vries als beeldend kunstenaar. Het boek met de titel Liefde, je kunt me vinden bij de rivier wordt uitgegeven door Hoogland & Van Klaveren. In een gelijknamige tentoonstelling toont Museum De Buitenplaats hieruit een keuze van tekeningen, collages en schilderijen. Behalve de veelzijdigheid van Daan Remmerts de Vries’ werk brengt het museum ook de diversiteit van het tekenen in deze tentoonstelling opnieuw onder de aandacht.

Daan Remmerts de Vries heeft veel pijlen op zijn boog. Hij maakt muziek, schildert, tekent, fotografeert en schrijft. De meeste mensen kennen hem als schrijver en illustrator. Hij ontving vele prijzen, waaronder twee Gouden Griffels, vijf Zilveren Griffels en een Gouden Lijst (beste jeugdboek). Zijn vrije werk biedt een blik in zijn leven en de manier waarop hij de wereld beleeft. Tegelijkertijd is het ook een “uitnodiging tot dromen” voor de toeschouwer zelf. In zijn werk probeert de kunstenaar momenten van geluk vast te houden. Hij schildert bovendien van tijd tot tijd verhalen: over een bezoek aan een witch-doctor, over een ontmoeting met een walvis, over een liefde van anderhalf uur in een trein en over de herontdekking van de buidelwolf. Het resultaat is een uitzonderlijke, zinnenprikkelende en zeer gevarieerde expositie.

Het boek  Liefde, je kunt me vinden bij de rivier is voor €39,90 te koop in de museumwinkel.

Opmerking

Museum De Buitenplaats is op maandag gesloten.

Locatie