Drentse Musea

Museum De Buitenplaats

Museum De Buitenplaats is er voor iedereen: van bezoekers met liefde voor kunst, tuinen, muziek en literatuur tot liefhebbers van historische en moderne architectuur.

In het museumpaviljoen worden jaarlijks vier tentoonstellingen georganiseerd. Speerpunten zijn hedendaagse kunst waarin figuratie een rol speelt, werk op papier, illustraties, klassieke moderne kunst, tuinarchitectuur en de wederzijdse beïnvloeding van kunst en natuur. Het naastgelegen Nijsinghhuis is met een rondleiding te bezoeken. Dit Rijksmonument uit 1654 is verfraaid met schilderingen door Matthijs Röling, Wout Muller, Pieter Pander, Clary Mastenbroek en Olga Wiese. In de prachtige museumtuin zijn sculpturen van onder meer Lotta Blokker, Eja Siepman van den Berg en Charlotte van Pallandt te vinden.Promotiefilm

MuseumTV heeft voor 49 Drentse musea een promotiefilm en mini-documentaire gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo krijgt u een mooi beeld van de prachtige musea in Drenthe!


Museumtuin

De tuin bij Museum De Buitenplaats en het 17e eeuwse Nijsinghhuis is een gesamtkunstwerk van landschapsarchitect J’ørn Copijn en tuinarchitect Charlotte Korthals Altes. Zij ontwierpen de tuin in samenspraak met Janneke van Groeningen (1943-2007), medeoprichter van het museum en bevlogen tuinliefhebber. De tuin bestaat uit een formeel en een organisch gedeelte en is opgedeeld in drie kamers: een dwaaltuin, een verdiepte vijvertuin en een appelhof. De tuin vanaf boven bekijken? Bekijk dan de spectaculaire film hieronder gemaakt met een drone boven de museumtuin!


Drentse museumpas

Vrijwilligers met de Drentse museumpas krijgen gratis entree bij dit museum.

Contact
Museum de Buitenplaats-2.jpg

Hoofdweg 76
9761 EK Eelde

info@museumdebuitenplaats.nl

+31 (0)50 3095818

https://www.museumdebuitenplaats.nl/

Openingstijden
Elke maandag gesloten
Elke dinsdag van 11:00 tot 17:00
Elke woensdag van 11:00 tot 17:00
Elke donderdag van 11:00 tot 17:00
Elke vrijdag van 11:00 tot 17:00
Elke zaterdag van 11:00 tot 17:00
Elke zondag van 11:00 tot 17:00
Entreeprijzen
Volwassenen
€ 15,00 (Prijs is inclusief Museum, Nijsinghhuis en Tuin.)
MJK (Museumjaarkaart)
Gratis
Kinderen
Gratis (t/m 17 jaar)
Gratis (Drentse museum pas)
€ 12,50 (Op vertoon van studentenkaart)
€ 7,50 (Mindervaliden, visueel of auditief beperkten en begeleiders)
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort)
€ 10,00 (Op vertoon van CJP kaart)
Voorzieningen

Invalidentoilet Museumkaart Bezoekersparkeerplaats Museumcafé Museumwinkel Activiteiten voor kinderen Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Parkeerplaats voor bussen Rondleidingen op aanvraag Drentse museumpas