Drentse Musea

Miramar zeemuseum

Aanschouw de zee in Miramar Zeemuseum
Hoewel je vanuit Drenthe minstens een uur moet rijden om bij de zee te komen, kun je in Vledder naar een zeemuseum. Hier vind je het levenswerk van de excentrieke Jeanne Warners (1899 – 1986), een ‘blauwe dame met een fascinatie voor de zee’. Iedere reis vertrok ze met twee lege hutkoffers naar prachtige bestemmingen, maar eenmaal terug op Nederlandse bodem puilden deze koffers uit met bijzondere schatten. De zeebiologische en cultuurhistorische objecten, die ze verzamelde tijdens haar reizen in meer dan 80 landen, zijn te bewonderen in haar Wunderkammer of rariteitenkabinet. In de nagebouwde werkkamer tref je haar hutkoffer, typemachine, tropenhelm en andere persoonlijke bezittingen aan … alsof ze net is teruggekeerd van een van haar reizen.

Plasticsoep: ‘de zeedieren hebben er de buik van vol’
Jaarlijks meer dan acht miljoen ton plastic afval in de zee. In de indrukwekkende expositie ‘Plasticsoep’ besteedt Miramar aandacht aan de wereldwijde vervuiling van zeeën en oceanen. De expositie is opgezet mede dankzij Naturalis en de Plastic Soup Foundation. Ook aan de jongere bezoekers is gedacht; de expositie is kindvriendelijk ingericht en in een aparte zaal zijn diverse activiteiten waar kinderen zelf de gevaren van afval voor zeedieren ervaren. Een mooie, indrukwekkende expositie en meer dan een bezoek waard. Het is belangrijk dat we ons allemaal veel bewuster worden van het overmatig gebruik van plastic. Wat kun jij doen om je plastic footprint te verkleinen?

Knutselen en speuren
Maak een spannende speurtocht door het zeemuseum en leer alles over het leven in de zee. Of kom knutselen met schelpen tijdens onze knutselmiddagen.

Verwondering. Misleiding. Historie.
Miramar Zeemuseum vormt samen met OERmuseum en Museum Valse Kunst ‘de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe’. Achter iedere schat schuilt een bijzonder verhaal en dat maakt een bezoek aan deze musea zo bijzonder, ook voor kinderen! www.deschatkamers.nl

.


Promotiefilm

MuseumTV heeft voor 49 Drentse musea een promotiefilm en mini-documentaire gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo krijgt u een mooi beeld van de prachtige musea in Drenthe!


Drentse museumpas

Vrijwilligers met de Drentse museumpas krijgen gratis entree bij dit museum.

Contact
Miramar Zeemuseum-21.jpg

Vledderweg 25
8381 AB Vledder

info@miramar-zeemuseum.nl

0521 381300

http://www.miramar-zeemuseum.nl

Entreeprijzen
Volwassenen
€ 7,50 (Vanaf 13 jaar)
Kinderen
€ 4,50 (Leeftijd 4 t/m 12 jaar)
Kinderen
Gratis (Leeftijd 0 t/m 3 jaar)
MJK (Museumjaarkaart)
Gratis (geldt ook voor ICOM.)
Voorzieningen

Rolstoel toegankelijk toilet Museumkaart Bezoekersparkeerplaats Museumcafé Museumwinkel Activiteiten voor kinderen Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Parkeerplaats voor bussen Rondleidingen op aanvraag Drentse museumpas