Drentse Musea

Miramar zeemuseum

Aanschouw de zee in Miramar Zeemuseum
Hoewel je vanuit Drenthe minstens een uur moet rijden om bij de zee te komen, kun je in Vledder naar een zeemuseum. Hier vind je het levenswerk van de excentrieke mej. Jeanne Warners (1899 – 1986), een ‘blauwe dame met een fascinatie voor de zee’. Iedere reis vertrok ze met twee lege hutkoffers naar prachtige bestemmingen, maar eenmaal terug op Nederlandse bodem puilden deze koffers uit met bijzondere schatten. De zeebiologische en cultuurhistorische objecten, die ze verzamelde tijdens haar reizen in meer dan 80 landen, zijn te bewonderen in haar Wunderkammer of rariteitenkabinet. In de nagebouwde werkkamer tref je haar hutkoffer, typemachine, tropenhelm en andere persoonlijke bezittingen aan … alsof ze net is teruggekeerd van een van haar reizen.

Oog in oog met de walvis
Sta oog in oog met de walvis in onze nieuwe expositie. De komende twee jaar kun je alles leren over de walvis, van hoe het ooit begon met de oerwalvis tot aan de periode die bijna een einde maakte aan deze giganten van de oceaan, de walvisvaart. Bekijk het 7,5 meter lange skelet van een dwergvinvis en de indrukwekkende orkaschedel, ontdek hoe diep sommige walvissen kunnen duiken en wat ze zoals eten.Verder vind je in onze museumtuin de walvisroute, waar je langs een tiental bordjes loopt met allerlei leuke vragen en weetjes over de walvis.

Knutselen en speuren
Maak een spannende speurtocht door ons museum en leer van alles over het verhaal van mej. Warners en de walvis. Steek je hand in een van onze voelkasten en ontdek welke voorwerpen erin verstopt liggen. En ben jij sterk genoeg om een walviswervel op te tillen? 
Verder kan er elke dag dat Miramar geopend is een schelpenmonstertje of -windlichtje geknutseld worden voor €2,50 extra. 

Verwondering. Misleiding. Historie.
Miramar Zeemuseum vormt samen met OERmuseum en Museum Valse Kunst ‘de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe’. Achter iedere schat schuilt een bijzonder verhaal en dat maakt een bezoek aan deze musea zo bijzonder, ook voor kinderen! www.deschatkamers.nl

.


Promotiefilm

MuseumTV heeft voor 49 Drentse musea een promotiefilm en mini-documentaire gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo krijgt u een mooi beeld van de prachtige musea in Drenthe!


Drentse museumpas

Vrijwilligers met de Drentse museumpas krijgen gratis entree bij dit museum.

Contact
Miramar Zeemuseum-21.jpg

Vledderweg 25
8381 AB Vledder

info@miramar-zeemuseum.nl

0521 381300

http://www.miramar-zeemuseum.nl

Openingstijden
Elke maandag gesloten
Elke dinsdag van 13:00 tot 17:00
Elke woensdag van 13:00 tot 17:00
Elke donderdag van 13:00 tot 17:00
Elke vrijdag van 13:00 tot 17:00
Elke zaterdag gesloten
Elke zondag van 13:00 tot 17:00

Geopend tijdens de Meivakantie (28 april t/m 12 mei). Tijdens de meivakantie gaan we doordeweeks om 11:00 uur open.

Entreeprijzen
Volwassenen
€ 8,50 (Vanaf 13 jaar)
Kinderen
€ 5,00 (Leeftijd 4 t/m 12 jaar)
Kinderen
Gratis (Leeftijd 0 t/m 3 jaar)
MJK (Museumjaarkaart)
Gratis
Voorzieningen

Museumkaart Rolstoel toegankelijk toilet Bezoekersparkeerplaats Museumcafé Museumwinkel Activiteiten voor kinderen Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Parkeerplaats voor bussen Rondleidingen op aanvraag Drentse museumpas