Drentse Musea

Stedelijk Museum Meppel

Het Stedelijk Museum Meppel is een schatkamer voor regionale kunst van landelijke betekenis. De permanente collectie omvat het kleurrijke werk van de expressionistische kunstenaar Stien Eelsingh, die midden jaren 50 in Staphorst woonde en werkte. Schilderijen van diverse impressionistische Meppeler kunstenaars behoren eveneens tot de vaste collectie. In een speciale vitrine is ieder half jaar een ander deel van de verzameling antiek Meppeler zilver te zien. Wel heel bijzonder is het Triangel Kabinet van het Stedelijk Museum Meppel. Deze sfeervolle ruimte toont de betoverende marionetten, handpoppen en maskers waarmee de Meppeler poppenmakers en –spelers Henk en Ans Boerwinkel internationaal furore maakten.
Daarnaast biedt het Stedelijk Museum Meppel elke drie maanden een uitgebreide wisselexpositie met werk van hedendaagse noordelijke kunstenaars.


Promotiefilm

MuseumTV heeft voor 49 Drentse musea een promotiefilm en mini-documentaire gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo krijgt u een mooi beeld van de prachtige musea in Drenthe!


Kunsthuis Secretarie moet Museum Meppel worden
Dagblad van het Noorden - 15 juli 2019

Het bestuur van Kunsthuis Secretarie heeft een plan ontwikkeld voor de oprichting van Museum Meppel. Het oude gemeentehuis aan de Hoofdstraat/Grote Akkerstraat moet daarvoor worden verbouwd. De belangrijkste nieuwe voorziening wordt een lift die het museum eindelijk rolstoeltoegankelijk maakt. Een werkgroep van vrijwilligers van Kunsthuis Secretarie bereidt de ontwikkeling naar een museum voor. De belangrijkste museale basis is de collectie schilderijen van Stien Eelsingh. Daarnaast wil het bestuur de nadruk leggen op de Meppeler schilders die in de vorige eeuw in Meppel actief waren. De wisselende exposities, zoals deze nu in Kunsthuis Secretarie worden tentoongesteld, blijven.

Contact
Museum Meppel Kunsthuis Secretarie-12.jpg

Hoofdstraat 22
7941 AG Meppel

info@stedelijkmuseummeppel.nl

0522 850 644

https://stedelijkmuseummeppel.nl/

Openingstijden
Elke maandag gesloten
Elke dinsdag gesloten
Elke woensdag gesloten
Elke donderdag van 13:00 tot 17:00
Elke vrijdag van 13:00 tot 17:00
Elke zaterdag van 13:00 tot 17:00
Elke zondag van 13:00 tot 17:00
Entreeprijzen
Volwassenen
€ 5,00
€ 2,50 (12-18 jaar)
Kinderen
Gratis (Tot 12 jaar)
MJK (Museumjaarkaart)
Gratis
Voorzieningen

Bezoekersparkeerplaats Museumwinkel Activiteiten voor kinderen Rondleidingen op aanvraag Drentse museumpas