Drentse Musea

Stedelijk Museum Meppel

Midden in de Hoofdstraat van Meppel is in het voormalig gemeentehuis Stedelijk Museum gevestigd. Het hele jaar door zijn er wisselende tentoonstellingen te bezichtigen. Alle mogelijke vormen van beeldende kunst worden opgenomen: schilderijen, keramiek, textiel, fotografie, beeldhouwwerk, plastieken, mode, glaskunst, videokunst enz. U kunt dus rekenen op een afwisselend aanbod. In de Burgemeesterskamer vindt u informatie over de lopende exposities. Boeken, kunstkaarten en cadeau-artikelen zijn te koop in de musuemwinkel.


Promotiefilm

MuseumTV heeft voor 49 Drentse musea een promotiefilm en mini-documentaire gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo krijgt u een mooi beeld van de prachtige musea in Drenthe!


Kunsthuis Secretarie moet Museum Meppel worden
Dagblad van het Noorden - 15 juli 2019

Het bestuur van Kunsthuis Secretarie heeft een plan ontwikkeld voor de oprichting van Museum Meppel. Het oude gemeentehuis aan de Hoofdstraat/Grote Akkerstraat moet daarvoor worden verbouwd. De belangrijkste nieuwe voorziening wordt een lift die het museum eindelijk rolstoeltoegankelijk maakt. Een werkgroep van vrijwilligers van Kunsthuis Secretarie bereidt de ontwikkeling naar een museum voor. De belangrijkste museale basis is de collectie schilderijen van Stien Eelsingh. Daarnaast wil het bestuur de nadruk leggen op de Meppeler schilders die in de vorige eeuw in Meppel actief waren. De wisselende exposities, zoals deze nu in Kunsthuis Secretarie worden tentoongesteld, blijven.

Contact
Museum Meppel Kunsthuis Secretarie-12.jpg

Hoofdstraat 22
7941 AG Meppel

info@stedelijkmuseummeppel.nl

0522 850 644

https://stedelijkmuseummeppel.nl/

Voorzieningen

Bezoekersparkeerplaats Museumwinkel Activiteiten voor kinderen Rondleidingen op aanvraag