Drentse Musea

Kunsthuis Secretarie

Midden in de Hoofdstraat van Meppel, in het voormalig gemeentehuis, is Kunsthuis Secretarie gevestigd. Het hele jaar door zijn er wisselende tentoonstellingen te bewonderen. Alle mogelijke vormen van beeldende kunst worden opgenomen: schilderijen, keramiek, textiel, fotografie, beeldhouwwerk, plastieken, mode, glaskunst, videokunst en wat dies meer zij. Op deze manier kunt u rekenen op een afwisselend aanbod. In de Burgemeesterskamer vindt u informatie over de lopende exposities. In de museumwinkel zijn boeken, kunstkaarten en cadeau-artikelen te koop.


Promotiefilm

MuseumTV heeft voor 49 Drentse musea een promotiefilm en mini-documentaire gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo krijgt u een mooi beeld van de prachtige musea in Drenthe!


Kunsthuis Secretarie moet Museum Meppel worden
Dagblad van het Noorden - 15 juli 2019

Het bestuur van Kunsthuis Secretarie heeft een plan ontwikkeld voor de oprichting van Museum Meppel. Het oude gemeentehuis aan de Hoofdstraat/Grote Akkerstraat moet daarvoor worden verbouwd. De belangrijkste nieuwe voorziening wordt een lift die het museum eindelijk rolstoeltoegankelijk maakt. Een werkgroep van vrijwilligers van Kunsthuis Secretarie bereidt de ontwikkeling naar een museum voor. De belangrijkste museale basis is de collectie schilderijen van Stien Eelsingh. Daarnaast wil het bestuur de nadruk leggen op de Meppeler schilders die in de vorige eeuw in Meppel actief waren. De wisselende exposities, zoals deze nu in Kunsthuis Secretarie worden tentoongesteld, blijven.

Contact
Museum Meppel Kunsthuis Secretarie-12.jpg

Hoofdstraat 22
7941 AG Meppel

info@kunsthuissecretarie.nl

0522 850 644

http://www.kunsthuissecretarie.nl

Openingstijden
Elke maandag gesloten
Elke dinsdag gesloten
Elke woensdag van 13:00 tot 17:00
Elke donderdag van 13:00 tot 17:00
Elke vrijdag van 13:00 tot 17:00
Elke zaterdag van 13:00 tot 17:00
Elke zondag van 13:00 tot 17:00
Voorzieningen

Bezoekersparkeerplaats Museumwinkel Activiteiten voor kinderen Rondleidingen op aanvraag