Drentse Musea

Thema treinen parades

Industrieel Smalspoor Museum

Wanneer: 14 augustus 2022 10:00 - 14 augustus 2022 16:00

Waar: Griendtsveenstraat 140 7887 TK Erica


Op zaterdag 13 en zondag 14 augustus organiseert het Smalspoor Museum Erica weer een treinenparade maar dit jaar in een geheel nieuwe stijl.

De evenementencommissie  heeft i.s.m. een aantal jonge vrijwilligers een parade opgesteld met aandacht voor het gebruik van het smalspoor. Smalspoor werd en wordt voor veel meer doelen gebruikt dan alleen in de veengebieden.

Een themaparade zal daarom ook meer aspecten van het smalspoor laten zien. Dit jaar met o.a. een Veenparade, Bouwparade, Militairparade en Nederland parade. Alles op 700 en 900 mm spoor.

De parades zijn niet meer zo lang maar is wel meer veelzijdiger, zoals b.v. de militairparade hier rijden o.a. mee een schietschijftrein en een Ruston & Hornsby LBT een locomotief afkomstig van het munitiecomplex van de Koninklijke Luchtmacht.

Tijdens de parade krijgt u informatie, door Serge Vinkenvleugel, medewerker en presentator bij RTV Drenthe,  over de treinen en wagons.

Naast de parades zijn er demonstraties met diverse radiografisch bestuurbare vrachtauto’s van  de Noord Nederlandse Modelbouw Groep. Deze leden houden zich bezig met het bouwen van radiografisch bestuurbare vrachtauto’s, welke zij demonstreren op een eigen baan, aanpasbaar  van 20 tot 300 m2

In de Zuidhal van het museum is een grote modelspoorbaan van N-Spoor Zuid Limburg opgebouwd

Buiten ziet men diverse historische draglines met sleepbak.

Rondritten, van circa 1 uur, met een smalspoortrein, diverse kinderactiviteiten zoals de kindertrein, , waterspoor, een machinistendiploma behalen of gewoon rondstruinen op het 6 ha groot museumterrein en tot wel circa 100 locomotieven te bekijken.

Entreeprijzen
Volwassenen
€ 9,50
Kinderen
€ 7,50 (Kinderen 4 t/m 12 jaar)
Locatie