Drentse Musea

Thema treinen parades

Industrieel Smalspoor Museum

Wanneer: 13 augustus 2023 10:00 - 13 augustus 2023 16:30

Waar: Griendtsveenstraat 140 7887 TK Erica


Treinenparade op het smalspoor

Op zaterdag 12 en zondag 13 augustus, van 10:00 uur tot 16:30 uur organiseert het Smalspoor Museum Erica weer de jaarlijkse treinenparade

De evenementencommissie  heeft i.s.m. een aantal jonge vrijwilligers een parade opgesteld met aandacht voor het gebruik van het smalspoor. Smalspoor werd en wordt voor veel meer doelen gebruikt dan alleen in de veengebieden. Evenals vorig jaar zal ook dit weer de aandacht liggen op het gebruik van het smalspoor.

De  themaparade’s zal daarom ook meer aspecten van het smalspoor laten zien. Dit jaar met o.a. een Veenparade, Bouwparade, Tuin-& Bosbouwparade en Nederland parade. Alles op 700 en 900 mm spoor.

Tijdens de parade krijgt u informatie, door Serge Vinkenvleugel, medewerker en presentator bij RTV Drenthe,  over de treinen en wagons.

Naast de parades zijn er, beide dagen, demonstraties van de reddingsbrigade Emmen. Spektakel  op en naast het water, waarbij zij diverse reddings-mogelijkheden demonstreren.

In het museum is een grote modelspoorbaan van N-Spoor Zuid Limburg opgebouwd

Buiten ziet men diverse historische draglines met sleepbak.

Rondritten, van circa 1 uur met een smalspoortrein, diverse kinderactiviteiten zoals de kindertrein, , waterspoor, een machinistendiploma behalen, spoortocht of gewoon rondstruinen op het 6 ha groot museumterrein en tot wel circa 100 locomotieven te bekijken.

Entreeprijzen
Volwassenen
€ 9,50
Locatie