Drentse Musea

Historisch Industrieel Techniek weekend met o.a stationaire motoren weekend

Industrieel Smalspoor Museum

Wanneer: 17 mei 2020 10:00 - 17 mei 2020 16:30

Waar: Griendtsveenstraat 140 7887 TK Erica


Industrieel Smalspoor Museum een nieuw evenement op haar terrein de zogenaamde HIT dagen, Historisch Industrieel Techniek. De evenementen-commissie wil graag proberen om hiervan een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Het betreft hier diverse objecten die op de een of andere manier in de industrie zijn gebruikt dit is een zeer omvangrijk begrip als het maar draait, een beweging maakt, puft of ploft.

Denk b.v. aan industriële voertuigen, tractoren, werktuigen die met een motor worden aangedreven, ook zijn dit weekend diverse oldtimers aanwezig.

Een belangrijk onderdeel van deze dagen zijn de stationaire motoren, dit zijn  interne verbrandingsmotoren die op een vaste plaats staan om iets aan te drijven, hij is niet in een voertuig geplaatst.

 Dit evenement, georganiseerd door de evenementen-commissie, begint  beide dagen om 10:00 uur en eindigt om 16:00 uur, de normale toegangsprijzen voor het museum zijn van toepassing.

Naast dit evenement kunt u uiteraard ook het museum bekijken en een rondrit maken met een smalspoortrein, het museum neemt u mee naar een wereld van een vervlogen tijd van ontwikkeling van het smalspoor in Nederland.

 

Locatie