Drentse Musea

Veerkrachtige verhalen uit de prehistorie

Hunebedcentrum Borger

Wanneer: 23 oktober 2022 11:00 - 23 oktober 2022 17:00

Waar: Hunebedstraat 27 9531 JV Borger


Rampen hebben de mens gedwongen met oplossingen te komen en gevormd tot wie we zijn. Een mislukte oogst, een verdwenen kudde oerossen, een epidemie... Er zijn veel potentiële rampen denkbaar die de mens heeft getest op veerkracht, vindingrijkheid, creativiteit en doorzettingsvermogen: vaardigheden die nog altijd van belang zijn in onze samenleving.

Tijdens het verhalenweekend van 22 en 23 oktober organiseert het Hunebedcentrum een evenement waarbij verhalen over rampen in de prehistorie worden verteld. Tussen 11:00 en 17:00 uur tref je in het Oertijdpark verschillende oermensen aan die laten zien hoe mensen vroeger leefden en overleefden. Extra verhalen, geschreven door Albert Metselaar, worden op bepaalde tijdstippen vertellend tot leven gebracht door een aantal van deze oermensen. Daarnaast zijn de verhalen vanaf hetzelfde weekend ook te beluisteren via onze online kanalen.

Goed om te weten:

  • Het programma wordt later bekend gemaakt op de website van het Hunebedcentrum.
  • Het Hunebedcentrum is geschikt voor rolstoelgebruikers, een aantal rolstoelen en rollators zijn beschikbaar voor bezoekers. Je kunt deze telefonisch of via e-mail reserveren. Daarnaast beschikt het Hunebedcentrum over een speciale parkeerplaats voor invaliden aan de kant van de Bronnegerstraat 12.

Kosten:

Locatie