Drentse Musea

Schilderworkshop 'Drentse zwerfstenen'

Hunebedcentrum Borger

Wanneer: 5 april 2023 13:00 - 5 april 2023 15:30

Waar: Hunebedstraat 27 9531 JV Borger


Onder leiding van kunstschilder Esther Schlebos vindt op woensdagmiddag 5 april een schilderworkshop plaats waarbij je op zoek gaat naar de schoonheid van Drentse zwerfstenen. De workshop wordt gegeven in de keientuin van het Hunebedcentrum, waar duizenden zwerfstenen liggen die tijdens de ijstijd in Drenthe zijn belandt en hun oorsprong vinden in Scandinavië. Op een eerste oogopslag lijken deze stenen misschien allemaal hetzelfde of niet zo bijzonder, maar je zult al gauw ontdekken dat er een bonte verzameling aan kleuren, texturen en ook mossen de stenen uniek maken.

Voor wie?
Deze workshop is geschikt voor volwassenen. Tijdens deze workshop schilder je ‘en plein-air’ (in de buitenlucht). Zowel beginners als mensen met schilderervaring zijn welkom.

Speciaal voor senioren (70+ in het kader van gekleurd grijs) bieden wij een schilderworkshop aan op 19 april, zie: https://www.hunebedcentrum.eu/events/schilderworkshop-drentse-zwerfstenen-gekleurd-grijs/

Wanneer?
De workshops vindt plaats op woensdagmiddag 5 april (13:00-15:30). Een lichte uitloop is mogelijk.

Prijs
€25,- Dit is incl. alle materialen en verf (acryl). En in de pauze een kopje koffie/thee en wat lekkers.
Betalen kan op de dag zelf aan de museumbalie.

Aanmelden
Er is plek voor maximaal 12 deelnemers. Aanmelden kan door te mailen naar communicatie@hunebedcentrum.nl
(Bij aanmelding graag naam en telefoonnummer vermelden.)

Over Esther
Esther Schlebos won tijdens haar afstuderen (2019) aan de Klassieke academie de Prix de Norvège voor haar landschappelijke schilderijen. In 2020 werd zij door Kunst&Cultuur Drenthe uitgenodigd om een maand lang te werken in het AADK Centro Negro in Blanca, Spanje. Haar schilderijen worden regelmatig geëxposeerd en bevinden zich in collecties van nationale en internationale verzamelaars. In haar werken spelen stenen en gesteente de hoofdrol.

Bij Galerie Bonnard te Nuenen zijn op afspraak schilderijen van haar hand te bekijken.

Meer informatie: www.estherschlebos.nl

Entreeprijzen
Volwassenen
€ 25,00 (Vrijwilligers en vrienden van het Hunebedcentrum hebben recht op 20% korting)
Locatie