Drentse Musea

Oldengaerde – Monumentendag

Het Vervenershuis

Wanneer: 11 september 2022 11:00 - 11 september 2022 16:00

Waar: Westeinde 57 7991RT Dwingeloo


Het landgoed Oldengaerde bestaat uit een ensemble van Rijksmonumentale gebouwen, tuinen, tuinobjecten en bos. De havezate vormt het hart van het landgoed. Het landhuis werd al genoemd in het begin van de 15e eeuw. De huidige classicistische uitstraling kreeg het huis rond het midden van de 17e eeuw. De opvallende entreepartij in rococostijl stamt uit het midden van de 18e eeuw. Oldengaerde behoort tot de achttien oorspronkelijke havezaten in Drenthe, waarvan er tegenwoordig nog slechts zeven resten. Het huis is vrij gaaf bewaard gebleven, ook qua interieur.

Nu de renovatie voltooid is, zijn een aantal ruimten met gids te bezichtigen. Sommige delen worden permanent bewoond, andere zijn in gebruik als vakantieverblijf. We laten geïnteresseerde bezoekers een groot deel van de vertrekken zien, waaronder de vakantieverblijven. Tijdens de rondleiding krijgen je informatie over de gebouwen van het landgoed en welke invloed de bewoners hadden op de omgeving. 

Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.drentslandschap.nl. Zo voorkomen wij dat de groep te groot wordt.
Bij aanmelding gaan wij er van uit dat je ook daadwerkelijk aanwezig bent. Kan je op een later moment tóch niet, maak dan iemand in je omgeving blij met je plaats. 
Heb je na aanmelding geen reactie ontvangen? Check dan even je spambox.

Houdt de tijd goed in de gaten, aanmelding voor een bepaalde tijd geeft geen toegang voor een ander tijdsblok dat later of eerder plaats vindt!

Opmerking

Elk half uur is er een rondleiding – aanmelden is noodzakelijk via www.drentslandschap.nl

Locatie