Drentse Musea

Fietstocht Hunebedden

Het Vervenershuis

Wanneer: 21 augustus 2022 14:00 - 21 augustus 2022 16:30

Waar: 9531JV Borger


Samen met Wolter ter Steege, gids Prehistorisch Drenthe voert de tocht door een prachtig stukje Hondsruggebied in de omgeving van Borger, Bronneger en Drouwen. Onderweg wordt regelmatig even stilgestaan bij verschillende hunebedden en ingegaan op allerlei vragen en thema’s zoals: wie hebben ze gebouwd; hoe deden ze dat en van wat voor soort stenen; waar kwamen die keien vandaan; werden hunebedden alleen gebruikt om mensen te begraven of hadden ze mogelijk (ook) een andere functie; wat voor voorwerpen werden aangetroffen bij opgravingen; hoe komt het dat de meeste zo zwaar beschadigd zijn; waarom zie je er soms mensen met wichelroedes rondlopen (misschien is er tijd daarmee zelf even aan de slag te gaan).

De tocht is geschikt voor zowel gewone fietsen als elektrische fietsen (de snelheid wordt dan aangepast). De afstand is ca. 15 km.

Startlocatie: Borger (na aanmelding ontvang je de details).

Aanmelden is noodzakelijk en kan via de onderstaande knop. Zo voorkomen wij dat de groep te groot wordt. Bij aanmelding gaan wij er van uit dat je ook daadwerkelijk aanwezig bent. 
Heb je na aanmelding geen reactie ontvangen? Check dan even je spambox.

Aanmelden

Locatie