Drentse Musea

Excursie insectensporen

Het Vervenershuis

Wanneer: 1 oktober 2022 10:00 - 1 oktober 2022 12:00

Waar: balloo


Wie aan diersporen denkt, denkt vaak als eerste aan pootafdrukken, keutels en wellicht aan veren. De grootste categorie dieren wordt hierbij vaak over het hoofd gezien... insecten! je loopt er eenvoudig aan voorbij, toch laten de meeste insectensoorten goed herkenbare sporen achter. Sporen die het onzichtbare deel van hun leven zichtbaar maken. Sporen waar je letterlijk aan voorbij loopt, soms op maar enkele centimeters afstand. Sporen die veel vertellen over het verborgen leven van de makers. Sporen van insecten met vaak prachtige namen zoals op de bovenstaande foto, het spoor  van de Koperetser. (© Aaldrik Pot).

Ga mee met de deskundigen Diliana Welink en Cindy de Jonge en laat je verrassen door de veelheid en variatie in insectensporen. 

Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk en kan alleen via de website www/drentslandschap.nl (kijk bij activiteiten en de juiste datum), daar staat de aanmeldknop onderaan. 
Zo voorkomen wij dat de groep te groot wordt. Bij aanmelding gaan wij er van uit dat je ook daadwerkelijk aanwezig bent. 
Heb je na aanmelding geen reactie ontvangen? Check dan even je spambox.

Startlocatie: Balloo. Na je aanmelding ontvang je de exacte startplek. 

Locatie