Drentse Musea

Online College: De oorlog in het museum

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Wanneer: 18 april 2023 20:00 - 18 april 2023 21:00

Waar: Oosthalen 8 9414 TG Hooghalen


Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork is één van de plekken in Nederland waar de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging op museale wijze worden gepresenteerd. Talloze andere herinneringscentra, oorlogs- en verzetsmusea besteden met hun tentoonstellingen aandacht aan verschillende aspecten van oorlogsgeschiedenis, met het doel historische gebeurtenissen voor bezoekers tastbaar te maken.

In 2014 verscheen het boek De oorlog in het museum, waarin historicus Erik Somers de verbeelding van oorlog in het Nederlandse museumlandschap onder de loep neemt. Interesse in de Tweede Wereldoorlog lijkt ook anno 2023 onverminderd aanwezig, maar hoe kunnen de verschillende instellingen bij een divers bezoekerspubliek relevant blijven? In het online college zal Erik Somers ingaan op zijn onderzoek en actuele ontwikkelingen binnen het veld. 

Van november 2022 tot september 2023 presenteert het Herinneringscentrum Kamp Westerbork maandelijks een Online College in het kader van De Herinnering aan Kamp Westerbork. De Online Collegereeks geeft academische achtergrond bij verschillende onderdelen van de tentoonstelling en het thema. 

Het Online College begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk via Zoom. Via deze link krijg je toegang tot het college van Erik Somers.

Locatie