Drentse Musea

Havezate Mensinge

Havezate Mensinge - die tot 1985 werd bewoond en in particulier bezit was - is één van de meest boeiende landgoederen van Drenthe. De havezate bevindt zich in het brinkdorp Roden, op zo'n 20 kilometer afstand van Groningen en Assen.

Museum Havezate Mensinge dateert van 1381 en is één van de weinige authentiek ingerichte havezaten in de provincie Drenthe.Museum Havezate Mensinge is voor publiek geopend: van Pasen tot en met 15 september en rondom de Kerstdagen. Buiten het seizoen zijn er diverse activiteiten (o.a. kamerconcerten, demonstraties, lezingen etc.) en kunnen groepen (na afspraak) het museum bezoeken.


Promotiefilm

MuseumTV heeft voor 49 Drentse musea een promotiefilm en mini-documentaire gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo krijgt u een mooi beeld van de prachtige musea in Drenthe!


Drentse museumpas

Vrijwilligers met de Drentse museumpas krijgen gratis entree bij dit museum.

Contact
Museum Havezate Mensinge-10.jpg

Mensingheweg 7
9301 KA Roden

info@mensinge.nl

050-5015030

http://www.mensinge.nl

Openingstijden
Elke maandag gesloten
Elke dinsdag gesloten
Elke woensdag gesloten
Elke donderdag gesloten
Elke vrijdag gesloten
Elke zaterdag van 13:00 tot 16:30
Elke zondag van 13:00 tot 16:30
Entreeprijzen
Volwassenen
€ 6,50
Kinderen
Gratis (t/m 12 jaar)
Groepen
€ 6,00 (vanaf 10 personen (prijs per persoon))
Voorzieningen

Invalidentoilet Museumkaart Bezoekersparkeerplaats Museumcafé Museumwinkel Activiteiten voor kinderen Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Parkeerplaats voor bussen Rondleidingen op aanvraag Drentse museumpas