Drentse Musea

Drukkerijmuseum Meppel

Lood, inkt en stampende drukpersen

Onze machines zijn iedere dag in beweging. Het Drukkerijmuseum is nog volop in bedrijf. Ervaar zelf hoe het was om met oude ambachtelijke technieken, zoals door het zetten van een tekst  met loden letters een pagina tot stand kwam. Sta als een boekdrukker  achter de stampende drukpersen waar met inkt en papier het gezette woord  vastgelegd wordt. Schep je eigen papier in een grote oude papierton gevuld met cellulose en liters water. 

Onze vrijwilligers nemen je graag mee op een rondleiding. Naast een uitgebreide uitleg, geven ze ook allerlei demonstraties. Van de werkende persen tot het vervaardigen van een  steen - of zeefdruk en het inbinden van boeken.  Naast de vaste collectie zijn er in het museum ook wisselende tentoonstellingen.

Leuk voor kinderen
Voor de jonge bezoekers zijn er elke dag weer andere activiteiten. Kinderen kunnen zelf aan het werk in de kinderdrukkerij. En er is een leuke speurtocht door het museum met een presentje als beloning. 


Promotiefilm

MuseumTV heeft voor 49 Drentse musea een promotiefilm en mini-documentaire gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo krijgt u een mooi beeld van de prachtige musea in Drenthe!


Drentse museumpas

Vrijwilligers met de Drentse museumpas krijgen gratis entree bij dit museum.

Contact
Drukkerijmuseum Meppel-14.jpg

Kleine Oever 11
7941 BK Meppel

info@drukkerijmuseum-meppel.nl

0522 242565

http://www.drukkerijmuseum-meppel.nl/

Openingstijden
Elke maandag gesloten
Elke dinsdag van 13:00 tot 17:00
Elke woensdag van 13:00 tot 17:00
Elke donderdag van 13:00 tot 17:00
Elke vrijdag van 13:00 tot 17:00
Elke zaterdag gesloten
Elke zondag gesloten

Ook op sommige zaterdag geopend, van 13.00 uur tot 16.00 uur. Check de site voor de data.

Entreeprijzen
Volwassenen
€ 8,50
Senioren
€ 7,50
Kinderen
€ 5,00 (incl. Warme choco of ranja)
MJK (Museumjaarkaart)
Gratis
Voorzieningen

Museumkaart Rolstoel toegankelijk toilet Bezoekersparkeerplaats Museumcafé Museumwinkel Activiteiten voor kinderen Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Rondleidingen op aanvraag Drentse museumpas