Drentse Musea

Theatrale vertelling over leven en werk Rembrandt

Drents Museum

Wanneer: 14 augustus 2022 11:00 - 14 augustus 2022 23:59

Waar: Brink 1 9401 HS Assen


In het kader van de Vaandeldrager die vanaf 2 augsustus de hele maand bij ons te zien is, kun je zondag 14 augustus drie keer genieten van een theatrale vertelling over het werk en leven van Rembrandt van Rijn. Bovendien kun je op zondag 14 augustus het museum gratis bezoeken.

Met de vertolking door een acteur beleef je wat Rembrandt beleefde en leer je begrijpen wat hem tot de kunstenaar maakte die nog steeds zoveel mensen inspireert. De vertelling duurt een uur en wordt gegeven door een acteur. Hij neemt je mee door middel van theatrale effecten, hij gebruikt humor en het publiek wordt direct aangesproken waardoor je erbij betrokken wordt. Rembrandt wordt een echt persoon, waar je een uur lang mee optrekt; je voelt mee met zijn successen en zijn verdriet. Aan het einde van de vertelling heb je deze bijzondere kunstenaar beter leren kennen.

De Vaandeldrager (1636) van Rembrandt werd eind januari 2022 aangekocht door de Nederlandse Staat met steun van de Vereniging Rembrandt en het Rijksmuseum Fonds. De rondreis door Nederland is mogelijk gemaakt door het Rijksmuseum, de Vereniging Rembrandt en de Vriendenloterij.

Voor wie: iedereen
Tijden: 11.00, 13.30 en 16.00 uur
Wanneer: zondag 14 augustus 
Prijs: gratis 

Locatie