Drentse Musea

Te Gast: Saskia Boelsums

Drents Museum

Wanneer: 15 december 2019 14:00 - 15 december 2019 15:00

Waar: Brink 1 9401 HS Assen


Saskia Boelsums ziet zichzelf als beeldend kunstenaar met een fototoestel: ‘Als kunstenaar en fotograaf draag ik een rijke culturele erfenis met me mee. Ik voel me dan ook sterk verbonden met de Hollandse traditie van landschapsschilders zoals Van Gogh, Maris en Van Ruisdael.’
De landschapsfoto's van Saskia Boelsums worden vaak omschreven als overweldigend en schilderachtig. Ze laten de schoonheid van het landschap zien: de goudgele gloed van een graanveld aan het einde van de zomer, een haast transparant - groene golf in een grijze onstuimige zee, de bleke weerkaatsing van maanlicht op een bevroren plas. Saskia Boelsums maakt in haar foto's de sfeer van het gefotografeerde landschap voelbaar voor de toeschouwer. 
Saskia (1960) groeide op in Iran en Curaçao. Terug in Nederland volgde ze de kunstacademie Minerva Groningen en studeerde af in ruimtelijke en grafische vormgeving.
Sinds 2013 focust ze zich volledig op fotografie en boekt daarmee veel succes. Ze toont haar werk in wereldsteden als Amsterdam, Londen, Berlijn, Moskou, Hongkong en New York. Saskia woont en werkt in het rustieke, landelijke Zuidoost-Drenthe. Ze is genomineerd als kunstenaar van het jaar 2020. In ‘Te Gast bij Barbizon’ vertelt ze over haar werk.

Wanneer:       zondag 15 december
Voor wie:       volwassenen
Waar:              Statenzaal, Drents Museum
Tijd:                14.00-15.00 uur
Prijs:               gratis (op vertoon van een geldig entreekaartje voor het museum)

Locatie