Drentse Musea

Te gast: Redouan Ait Chitt

Drents Museum

Wanneer: 13 november 2021 12:30 - 13 november 2021 23:59

Waar: Brink 1 1 Brink 9400AC Assen


Een carrière als danser was voor Redouan Ait Chitt, beter bekend als REDO, niet de meest voor de hand liggende keuze…Zonder enige medische verklaring werd Redo geboren met een korte rechterarm zonder ellebooggewricht, geen rechterheup en een korter rechterbeen, welke wordt verlengd met een prothese. Deze lijst aan beperkingen hebben hem er niet van weerhouden zijn dromen na te jagen.

Als klein jongetje weigerde hij gebruik te maken van alle speciale hulpmiddelen die hem werden aangeboden. Met veel vallen en opstaan is hij erachter gekomen waar zijn passie ligt: dansen. Deze eigenwijze houding in combinatie met onuitputtelijke wilskracht en doorzettingsvermogen, hebben ertoe geleid dat Redo nu tot de top van de danswereld behoort.

Op zaterdag 13 november is Redo te gast in ons museum. Tijdens zijn lezing vertelt hij over het omgaan met tegenslagen en hoe je van een ‘zwakte’ je kracht kunt maken. Een persoonlijk verhaal over vooroordelen, diversiteit, het geloof in eigen kunnen én het denken in mogelijkheden. Hij sluit zijn lezing af met een indrukwekkende dansshow. 

Entreeprijzen
€ 6,00
Locatie