Drentse Musea

Ode aan Drenthe

Drents Museum

Wanneer: 20 november 2019 00:00 - 20 november 2019 23:59

Waar: Brink 1 9401 HS Assen


24 november tot en met 22 maart presenteert het Drents Museum de tentoonstelling Barbizon van het Noorden. In deze tentoonstelling staat de ontdekking van het Drentse landschap in de 19de eeuw, door kunstenaars uit binnen- en buitenland centraal. 

Tot op zekere hoogte is het beeld wat deze kunstenaars hebben neergezet nog altijd bepalend voor de manier waarop wij vandaag de dag tegen Drenthe aankijken: Drenthe is de ongerepte OER-provincie van Nederland. Dit beeld zie je terug in reclamespotjes, op websites, maar soms ook in muziek en poëzie. Heide, bos, schapen, hunnebedden en de gemoedelijke bevolking spreken hierin vaak een hoofdrol.

Het Drents Museum daagt alle ‘rebellen & dwarsdenkers’ (thema Boekenweek 2020) uit om een nieuwe ode aan Drenthe te brengen. 
Wordt dat een ode aan de distributiedozen langs de A7, een ode aan de windmolen, een ode aan de boer of een ode aan de terugkeer van de bever? Alle dichters - amateur en professional - mogen één gedicht insturen in het Nederlands of Drents met een maximale lengte van 200 woorden. Laat je daarbij vooral inspireren door het landschap! Regent het buiten? Dan kun je natuurlijk altijd inspiratie opdoen in de tentoonstelling Barbizon van het Noorden…

Stuur je inzending naar communicatie@drentsmuseum.nl.
Inzenden is mogelijk tot en met 16 februari 2020

In samenwerking met: Huus van de Taol en Het Drentse Landschap

Locatie