Drentse Musea

Dorpsmuseum De Kluis

Na een aantal jaren van voorbereiding opende het museum in 1985 haar deuren. Het museum is gevestigd in de voormalige diepvrieskluis. Dit gebouw is door een zelfstandige coöperatie opgericht, waarin men als lid één of meerdere diepvriescellen kon huren om hierin groenten, vlees etc. te bewaren. Met de komst van diepvrieskisten/kasten werd het gebouw overbodig en door de gemeente aangekocht.
Nu vind je geen ingevroren etenswaren meer in de Kluis, maar is het een tentoonstellingsruimte met onder andere oude reeds verdwenen bedrijven, zoals een stelmakerij, bakkerij, smederij, kapper e.d. De exploitatie van dit museum is in handen van de dorpsbewoners zelf die op vrijwillige basis en met groot enthousiasme de  dagelijkse werkzaamheden verzorgen en nieuwe initiatieven ontplooien.


Promotiefilm

MuseumTV heeft voor 49 Drentse musea een promotiefilm en mini-documentaire gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo krijgt u een mooi beeld van de prachtige musea in Drenthe!


Drentse museumpas

Vrijwilligers met de Drentse museumpas krijgen gratis entree bij dit museum.

Contact
Dorpsmuseum de Kluis-4.jpg

Middenstraat 3
9463 PP Eext

info@dekluiseext.nl

0592-250085

http://www.dekluiseext.nl

Entreeprijzen
Volwassenen
€ 3,50
Kinderen
€ 1,00
Voorzieningen

Rolstoel toegankelijk toilet Bezoekersparkeerplaats Activiteiten voor kinderen Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Parkeerplaats voor bussen Rondleidingen op aanvraag Drentse museumpas