Beeldenpark de Havixhorst

Tussen de leilindes in de tuinen van Beeldenpark De Havixhorst is een indrukwekkende galerij van portretten verzameld, beelden van Nederlandse beeldhouwers vanaf de helft van de vorige eeuw tot nu. In brons, steen en glas vertellen ze dat een portret vaak meer is dan alleen maar een gelijkenis, het vertelt iets over de persoonlijkheid van het model, over de visie van de beeldhouwer, over de soms innige band onderling.

Het is een bonte stoet van persoonlijkheden, door kunstenaars onder het voetlicht gebracht.  

Er zijn werken van o.a. Jan Bronner, Piet Esser, Pieter d’Hont en Charlotte van Pallandt, beeldhouwers uit het verleden, maar ook van beeldhouwers van nu zoals Jikke van Loon, Eric Claus, Herman Lamers en Arie Schippers. 

Natuurlijk is ook de vaste collectie te bewonderen, een wisselend aanbod van beelden die tezamen een fraai overzicht geven van de ontwikkeling van de 20e eeuwse Nederlandse figuratieve beeldhouwkunst. 


Promotiefilm

MuseumTV heeft voor 30 Drentse musea (and counting) een promotiefilm en mini-documentaire gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zo krijgt u een mooi beeld van de prachtige musea in Drenthe!

Contact
Beeldenpark de Havixhorst-1.jpg

Schiphorsterweg 34 -36
7966 AC De Schiphorst

havixhorstuitagendas@gmail.com

0522441487

https://www.beeldenparkdehavixhorst.nl/

Openingstijden

Dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00

Het beeldenpark is gratis toegankelijk. De expositie is van 6 mei tot 10 november 2018.

Voorzieningen

Bezoekersparkeerplaats Museumcafé Activiteiten voor kinderen Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Parkeerplaats voor bussen Rondleidingen op aanvraag